Forum Discussion

EA_Odix's avatar
EA_Odix
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
7 years ago

Re: Całkowity brak dźwięku w Battlefield V

@mrbirutyt @igureq Witajcie!

Mieliśmy kilka zgłoszeń w przeszłości odnośnie braku dźwięku w różnych grach z Origin. Poniżej zamieszczam owe wątki, gdzie znajdziecie kilka porad i programów/usług, które powodowały konflikt jak np. Sonic Studio (Asus) oraz Nahimic (płyta MSI) lub nawet Windows Defender. 

Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlijcie proszę raport DXDIAG do Waszych odpowiedzi. Powodzenia! 🤞

12 Replies

• Witam,

podłączam się do posta, brak dźwięku w całej grze, aktualizacje, naprawy reinstalacja gry nic nie dają. Nawet po aktualizacji Windowsa nic się nie zmieniło. Zrobiłem nagranie w grze żeby sprawdzić i też na nagraniu brak dźwięku. Co jest grane?
    Nie po to kupiłem tą grę żeby od kilku tygodni nie móc w nią grać (z dźwiękiem oczywiście, bez dźwięku to bym jej nie kupował). 
    Karta graficzna RTX2070 w razie potrzeby tej informacji.
    Zróbcie coś z tym 😉

• AsharothPL's avatar
    AsharothPL
    7 years ago

Miałem taki problem w Win10 i go rozwiązałem.

Powodem braku dźwięku było włączenie dźwięku przestrzennego w grze.

W win10 chyba domyślnie jest wyłączony i trzeba go włączyć.

Prawym na głośnik na pasku start > dźwięk przestrzenny > Windows Sonic dla słuchawek.

W moim przypadku zadziałało .

• mojelubie's avatar
    mojelubie
    7 years ago

Nieważne co zrobię i do ilu wskazówek ze strony internautów skorzystałem, dźwięk w multiplayer (Battlefield V)

nie działa. Jest ktoś w stanie pomóc?

• mam pytanie bo mi tę wątki nie zadziałały.            I mam pytanie czy kiedyś będziecie zamierzali to naprawić             DO TEAM    EA

• Od jakiegoś czasu zacina się dźwięk. Czasem od razu czasem po 15 minutach gry dzwiek zaczyna fixować słychać tylko spikera (dostałem, pomóżcie, trzeba zdobyć ten cel itp..) nie słychać kroków, strzałów wroga, a moje strzały brzmią jak jakieś bzyknięcia. sterownik Realtek HD audio. Nie wiem co mam już robić w grze dx 12 wyłączony

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 years ago

Hej @Kordys90 

Nas angielskim forum znalazłem podobne zgłoszenie, gdzie rozwiązaniem okazało się sprowadzenie ustawień Realtek do domyślnych. Sprawdź czy ten sposób pomoże również Tobie 🙂

• Pomogła opcja druga, usunięcie programu Nahimic 2 chociaż szkoda bo ten program robił niesamowity efekt dźwiękowy. Ale też dziwne że przez tydzień gra chodziła na Nahimic a później zatrzeszczało w głośnikach i sru, po głosie.

• mam dokladnie ten sam problem. W opowiesciach wojennych wszystko chodzi bez problemu, a w trybie mutltuiplayer nie - jest bez dzwieku. niewazne czy na sluchawkach, czy na glosnikach - brak dzwieku, a np. w battlefroncie 2 wszystko jest ok. 

• kot19732's avatar
    kot19732
    6 years ago

ostatnia aktualizacja windows 10 podobno dużo namieszała w ustawieniach systemowych ale też u niektórych w ustawieniach gier w tym brak dzwięku

• wiadomo już coś z tą aktualizacją?? nadal brak dźwięku. żadne metody nie działają. a gra niemało kosztowała ...

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 3 days ago