Forum Discussion
Witam,
Od kilku miesięcy ja również zmagałem się z tym problemem. Jednak zbawienie nastąpiło po wykonaniu paru prostych kroków, a mianowicie:
- zmiana systemu windows 10 Fall creators update na wersję 1607 aniversary update,
- instalacja sterowników nvidia 388.71,
- zablokowanie aktualizacji Windowsa poprzez program Destroy Windows Spying.
Po tym zero dropów, ścinek i innych. Gorąco polecam spróbować każdemu, kto boryka się z tym problemem.
Sprzęt:
- Intel Core i7-6700hq,
- GTX 1060 3gb,
- 16gb RAM ddr4
Wczoraj pani z MS podczas rozmowy na czacie chciala mi wcisnac kit ze byc moze moj sprzet jest niekompatybilny z Creators Update i Fall Creators dltego sa problemy... zal komentowac. Do MS nic nie dociera ze problem jest globalny niezalezny od sprzetu. Czekam na Spring Creators moze tym razem partacze z MS naprawia co zepsuli. Przed Creators bylo dobrze na Anniverasary 1607
- Póki co grać się nie da. Mam i5 8600k ,16gb ram 3000Mhz i Gtx 1070ti ,no i na takim sprzęcie nie można normalnie grać w tą najbardziej spapraną grę z serii Battlefield. Programiści DICE, to jednak zwykłe matoły.
- Anonymous7 years ago
Ja posiadam i 7- 7k , 32 gb ramu , 960M 4gb.
Koledzy powiedzieli żebym zobaczył czy przypadkiem temperatura nie skacze.
Wiec, w ruch poszedł program HWmonitor.
Co wywnioskowałem? Niezależnie od dropu FPSu komputer jest okej..
W zależności jak się GRA uruchomi. U mnie średnio 4 z 5 włączeń to drop fps 🙂 Czyli jaśnie oświecone EA nic z tym nie zrobi w Pazdzierniku nowy BF pewnie znowu będzie taki syf jak z BF1...
To jest raczej wina systemu i wersji Creators i Fall Creators
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Informacja
Spring Creator Update na horyzoncie jednak do czasu tej dużej aktualizacji, możecie spróbować wyłączyć proces o nazwie Gamebarpresencewriter.exe, instrukcja dodana do tego wpisu (na samym dole). Osobiście sam przetestowałem to obejście i mogę szczerze przyznać, że rozgrywka zrobiła się bardzo płynna bez skoków klatek jak wcześniej to miało miejsce.
Czy są jakieś wieści by Spring Creators miało ten cały syf naprawić? Czekam z nadzieją ze w końcu błędy zostaną wyeliminowane
Mam wersje Sprong ta ktora prawdopodobnie we wtorek ujrzy swiatlo dzienne tj wersja 1803 17133.1 i co... dalej sa dropy... :-(
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Aktualizacja
Dodałem do obejść wymienionych w tym wpisie, wyłączenie opcji Nvidia Ansel. Planowana aktualizacja Spring Creator Update i finalny jej build, została przesunięta i na chwilę obecną radzę wyczekiwać za oficjalnym wydaniem aktualizacji. Miejmy nadzieję, że problem zostanie rozwiązany! :eahigh_file:
EA_Odix masz jakies wiesci od DICE, Microsoftu, Nvidii co dalej z tymi dropami i kiedy zostana wyeliminowane???
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
@Kriiisu_93 Hej!
Z racji, że sam borykałem się z tymi spadkami, miałem cichą nadzieję, że sytuacja się poprawi po aktualizacji 1803. Jednak jak możesz znaleźć w sieci, jest to lekko ujmując niezbyt "udana" wersja i nadal Microsoft stara się wyeliminować dużo problemów z nią związanych.
Obecnie jestem na wersji Windows 10 1607 i spadków nie zauważyłem (NVIDIA sterownik 391.24).Inne osoby wspominały, iż czysta instalacja systemu Windows 10 przy użyciu wersji 1803 i zostawienie domyślnie wszystkich opcji również pomaga.
W miesiącu czerwcu zostanie wypuszczona ostatnia aktualizacja do BF 1, jednak jak już nie raz zostało to wspomniane, temat wraca wokół systemu Windows 10 (nowszych wersji) i zarządzeniem przez niego zasobami (np. pamięcią). Dlatego u osób pomagało poniższe obejście i właśnie przesiadka na wersję 1607.
OBEJŚCIE UŻYTKOWNIKA FORUM NVIDIA Z "MONITOREM PAMIĘCI" - uwaga, robicie to na własną odpowiedzialność!
Spoiler1. Download EmptyStandbyList and put it somewhere where you won't move ithttps://wj32.org/wp/software/empty-standby-list/
2. Right click > Properties and select Run as Admin under compatibility.
3. Open Task Scheduler > Create Task on the far right
4. General Tab (give it a name). Under security options > Change user or group > Advanced > Find Now > go down and choose SYSTEM (important to make it run silently in the background). Tick 'Run with highest privileges' and 'Hidden' at the bottom. Pictures here https://stackoverflow.com/questions/6568736/how-do-i-set-a-windows-scheduled-task-to-run-in-the-bac...
5. Triggers tab > New > On a schedule > One Time. Tick repeat task every 5 minutes (possibly excessive but it causes no issues).
6. Actions tab > Start A program > Point to the EmptyStandbyList.exe file.
7. Done! Standby memory is automatically cleared every 5mins and BF1 especially will run smooth for hours!Pozdrawiam!
Tez bym zainstalowal 1607 ale i tak system mi wepchnie aktualizacje bo mam wersje home. Teraz byla czerwcowa aktualizacja i dalej nie naprawili problemu. Tam chyba nie pracuja inzynierowie tylko nieudacznicy bo jak mozna przez juz 14 miesiecy nie umiec naprawic tego co sie samemu zepsulo
EA_Odix mozecie jakos wplynac na Microsoft bo to sa nparawde jaja i kpina z uzytkownikow?
Ja wgrałm 1511 i nie wgrało mi najnowszej wersji, wyłączyłem aktualizacje
- USARZ7 years agoSeasoned Adventurer
Ciekawe co będzie z BFV bo na ten moment chyba sobie daruję :/
- to nie wina systemu ... próbowałem juz wszytskiego
Kupiłem BF1 na przecenie plus premium za free i w multi nie zależnie od ustawień chodziło mi w 18-40 fps także jak dla mnie praktycznie gra niegrywalna po utworzeniu pliku user.cfg z komendami pod procesory i5 gra chodzi teraz w 40-60 fps także polecam tą metodę 🙂 generalnie jestem w trakcie upgrade PC pierwsze to kupiłem gtx 1060 6gb i w dalszej części planuje wymienić reszte gratów na razie siedzę na i5 760 podkręconym do 3.3 ghz tak wiem że to już trup xD ale tak na prawdę jak na razie tylko BF1 robił mi takie problemy reszta gier chodzi mi w 50-60 fps
Miałem to samo. Wgrałem Windows 8.1 i gra śmiga perfekcyjnie.
Hej Ex-Extreme : zdradził byś nam jakie to komendy pod i5 ? lub opisał krok po kroku jak to zrobic ?
Ja jestem po zmianie platformy mam i5 8600k 4,4 GHz, 16 gb ram 3466 mhz i gtx 1080. W fhd na ultra sa sciny ale w 4k na srednich dziala ok. Kto mi to wyjasni???
JEST ROZWIAZANIE!!!!
Trzeba edytowac wpis w rejestrze systemu windows 10 bo to on jest winny
W eksploratorze wpisujemy "regedit" i uruchamiamy jako administrator
Przechodzimy do sciezki :Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
Tam bedzie parametr EnabledPrefetech z wartoscia 3. Klikamy na to prawym przyciskiem myszy wybieramy "Modyfikuj" i zmieniamy wartosc na 0. Klikamy ok i uruchamiamy ponownie potem cieszymy sie gra bez dropow !!!! 😃Jednak to nie rozwiazalo tak totalnie problemow w 100% ☹️
Jak tam u was po dzisiejszym update dla 1809 do wersji 17763.194? Zagralem 2 rundy podboju i jakos mi ani razu nie przycielo. Nie wiem czy przypadek czy cos sie ruszylo w temacie. Aktualizowali Net.Framework m.in
- kot197327 years agoSeasoned Veteran
Kolego bez zmian ja dzis nawet nie moglem się połączyć z EA żeby pograć
U mnie akurat przypadek te rundy bez dropow. Bf 1 wciaz dropi od 1,5 roku. To jest dla mnie smieszne i skandaliczne zarazem. Microsoft sie teraz juz wypiera ze zadne tego typu problemy nie zostaly globalnie zarejestrowane, EA sie wypiera, Nvidia sie wypiera a ty graczu radz sobie sam. Naprawde zenada a w bf v tez rewelacyjnie nie jest
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 1 day agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager