Forum Discussion

EA_Odix's avatar
EA_Odix
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
7 years ago

Re: [Info] BF V się nie uruchamia albo pojawia się czarny ekran - pomocne kroki

@NWJ96 

Prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi, celem zdobycia więcej informacji.

@pelikulas2

Jeśli korzystasz z Windows 7 lub Windows 10, zadbaj o zainstalowanie wymaganych aktualizacji:

Windows 7  SERVICE PACK 1 (jeśli nie jest zainstalowany) oraz KB2670838 

Windows 10aktualizacja 1809

Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi.

10 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

@pelikulas2 

Raport wygląda ok, możesz wyłączyć tzw. Chroma Apps w Razer Synapse

Co do dodatkowych kroków, spróbuj poniższego:

Wyłącz "in-game overlay" w Nvidia GeForce Experience

Wyłącz funkcję Origin w grze.

Wyłącz zapisy w chmurze i zresetuj ustawienia gry

1. Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie  (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) 
    2. Zmień nazwę folderu Battlefield V w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield V kopia
    3. Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ) 
    4. Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
    5. Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield V w Dokumentach oraz sama gra powinna uruchomić się w domyślnych ustawieniach! 

Sprawdź również czy Twój AV/Firewall nie blokuje uruchomienia gry w tle - również Firewall Windows-owy!!! - artykuł

DX 11 zamiast DX 12 (sprawdź czy czasem gra nie próbuje wymusić do DX 12 - plik w notatniku)

NAPRAW + DEZINSTALACJA

ORIGIN

Odinstalujcie następnie program Origin (nie spowoduje to usunięcie gry ) > Programy i funkcję 
    Pobierzcie najnowszą wersję z naszej strony
    Zainstalujcie Origin z domyślnymi ustawieniami!
    Uruchomcie następnie skrót do aplikacji Origin, jako Administrator! - instrukcja

Tryb okienkowy oraz ALT + ENTER (prawy > Właściwości gry> Zaawansowane opcje uruchamiana)

W momencie pojawiania się czarnego ekranu.uruchamiania, wciśnijcie kombinację klawiszy ALT + ENTER

Wyłączenie usług jak "AsusGameFirstService" jak i również programy typu nakładki: Fraps, Msi Afterburner, NZXT CAM, Asus OC itp. jak i programy typu Teamviewer i tak dalej.... Jeśli program mimo wyłączenia, nadal działa w tle, uruchom system w trybie CZYSTEGO ROZRUCHU

Użycie starszej wersji sterownika:

NVIDIA  416.81 - zalecamy czystą instalację tego sterownika 

Nowe konto administratora:

Powodzenia 

• Nie mam w ogole geforce experience z tego co widze. Wyłączyłem chmury uruchamiam jako administrator i to samo. Gra nie tworzy w ogole nigdzie w dokumentach swojego folderu. Jedynie przychodzi mi na mysł skopiowanie od kogoś z internetu tego folderu. Zauważyłem, ze zmienianie ustawień chmury na wyłączony nic nie daje, bo po restarcie origin dalej mam chmure włączona. Pozostaje sprobować reinstalować origin.

Pomogła reinstalacja klienta origin i wyłączenie chmur, teraz sprobuje wracac z funkcjami po kolei co będzie 🙂

• Ja mam podobny problem tylko u mnie czarny ekran pojawia się po ukończeniu mapy i ładowaniu się następnej lub próbie wyjścia do menu. Nie wiem co z tym zrobić próbowałem odinstalowywać naprawiać pliki nic nie pomaga, a dzieje się to losowo nie za każdym razem.

• Miki10232001PL's avatar
    Miki10232001PL
    7 years ago

BF V nie chciał się uruchomić, podczas ładowania po chwili wyrzucało mnie do origina, gdy użyłem opcji "napraw grę" ale

już od godziny pojawia się tylko informacja "wznawianie"

• michalz03's avatar
    michalz03
    7 years ago

Jakieś jeszcze propozycje ? Nie odpali gry tylko minimalizuje origin. Nazwy pliku nie moge zmienić w dokumentach bo go tam fizycznie nie ma . łatki poinstalowane SP1  origin restart, naprawiona gra. juz nie mam pomysłu

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    7 years ago

@michalz03 

Witaj

Twój sprzęt nie spełnia minimalnych wymagań gry, nie uruchomisz jej na tym sprzęcie.

• michalz03's avatar
    michalz03
    7 years ago

wczoraj udało m sie odpalić i zagrać. wiec raczej wymagania nic do tego nie mają. Dzisiaj znowu problem

• dyczko0's avatar
    dyczko0
    6 years ago
    @pelikulas2 Udało Ci się w końcu z tym problemem, zainstalowałem dzisiaj BfV i mam ten sam problem, żaden sposób z tej strony nie pomaga

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 2 days ago