Forum Discussion

5 Replies

• CZLOWIX's avatar
    CZLOWIX
    3 years ago
    @Chytrooki przepraszam że z takim opóźnieniem ale dopiero ostatnio miałem czas zrobiłem co jest tam napisane 2 razy ale nic nie pomogło nadal gra jest niby zainstalowana ale nie mogę jej odpalić bo jest przycisk instaluj a gdy go kilkam jest "przygotowanie do uruchomienia" i później wyskakuje pobieranie nieudane
  • CZLOWIX's avatar
    CZLOWIX
    3 years ago

Czy można dostać rozwiązanie problemu bo czekam już czwarty dzień?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @CZLOWIX 

W wątku podanym przez @Chytrooki jest podanych kilka rozwiązań. Czy możesz potwierdzić, że wykonałeś wszystkie zawarte w nim kroki (m. in. aktualizację Visual C++). 

• W folderze bf1 miałem tylko vc 2015 naprawiłem x64 i x86 (uruchomiłem jako administrator)

ale nadal po zweryfikowaniu plików jest że instalacja nie powiodła się 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @CZLOWIX 

Dzięki za odpowiedź. 

Znalazłem na liście badanych błędów Windows 11, jeden, który może mieć związek z problemami z instalacją Battlefield 1. 

Zacznij proszę od wyczyszczenia pamięci podręcznej EA App i Origin 

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Origin-Czyszczenie-pamieci-podrecznej-cache-aplikacji/m-p/10715281/thread-id/18826

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/EA-Desktop-Czyszczenie-pamieci-podrecznej-cache-aplikacji/m-p/10715293/thread-id/177

Następnie włącz .NET Framework 3.5 w Panelu sterowania:

Włączanie .NET Framework 3.5 w Panel sterowania

Możesz włączyć .NET Framework 3.5 za pośrednictwem Windows Panel sterowania. Ta opcja wymaga połączenia internetowego.

1. Naciśnij klawisz Screenshot of the Windows key logo. Windows na klawiaturze, wpisz "Windows Funkcje", a następnie naciśnij klawisz Enter. Zostanie wyświetlone okno dialogowe Włączanie lub wyłączanie funkcji Windows.

2. Zaznacz pole wyboru .NET Framework 3.5 (obejmuje platformę .NET 2.0 i 3.0), wybierz przycisk OK i uruchom ponownie komputer, jeśli zostanie wyświetlony monit.

Screenshot showing installation of .NET with the control panel.

Nie musisz wybierać elementów podrzędnych dla Windows Communication Foundation (WCF) aktywacji HTTP i Windows Communication Foundation (WCF) aktywacji innej niż HTTP, chyba że jesteś administratorem dewelopera lub serwera, który wymaga tej funkcji.

Następnie uruchom program Origin jako administrator akceptując monity związane z wprowadzaniem zmian na dysku.