Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
7 years ago

"UPŁYNĄŁ LIMIT CZASU WAŻNOŚCI SESJI ZALOGUJ SIĘ PONOWNIE"

nie mogę aktywować bf3 ja próbuje dzieje się to przenosi mnie do strony

aktywacja niemożliwa nie można aktywować gry za pomocą tego konta origin (grałem pzrez 30 godzin rok temu i działało) na tym komputerze odszukaj swój klucz i aktywuj swoją grę za pomocą swojego konta origin i przycisk wprować klucz produktu klikam go i przenosi mnie do następnej strony

aktywacja ekran twożenia konta ( mam konto to klikam masz już konto ea na następnej stronie się loguje) po zalogowaniu przenosi mnie do strony takiej samej jak za pierwszym razem

aktywacja niemożliwa nie można aktywować gry za pomocą tego konta origin (grałem pzrez 30 godzin rok temu i działało) na tym komputerze odszukaj swój klucz i aktywuj swoją grę za pomocą swojego konta origin i przycisk wprować klucz produktu klikam go i przenosi mnie do następnej strony

aktywacja

wprowadź klucz produktu i tutaj nie jestem 100% pewien że robię dobrą rzecz nie aktywowałem żadnej gry od lat więc nie pamiętam jak wpisać klucz więc wpisuję "numer seryjny" (znaleziony na instrukcji) z caps lockiem w taki sposób : XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX i teraz zaczyna się zabawa przenosi mnie do strony 

aktywuj grę zaloguj się na swoje konto origin aby aktywować grę na swoim komputerze pod tym duży czerwony wykrzyknik z napisem 

UPŁYNĄŁ LIMIT CZASU WAŻNOŚCI SESJI ZALOGUJ SIĘ PONOWNIE loguję się (znowu) przenosi mnie do strony takiej samej jak na początku

aktywacja niemożliwa nie można aktywować gry za pomocą tego konta origin (grałem pzrez 30 godzin rok temu i działało) na tym komputerze odszukaj swój klucz i aktywuj swoją grę za pomocą swojego konta origin i przycisk wprować klucz jak powtarzam to dzieje się to samo chciałbym podkreślić że grę kupiłem w media markt i działała bez zarzutów rok temu

1 Reply

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Witaj @DariuszFlorkow

Na początek odinstaluj aplikację Origin, czyszcząc jednocześnie rejestry z użyciem aplikacji  REVO UNINSTALLER

1. Jeżeli używasz darmowy program antywirusowy AVG, AVAST itd. odinstaluj go dla testu/ częsta przyczyna problemów. 
    2. Odinstaluj przez program REVO aplikacje Origin
    3. Wykonaj restart komputera
    4. Pobierz i zainstaluj najnowszą wersję Origin z naszej strony
    5. Zamknij wszystkie programy działające w tle 
    6. Wykonaj czysty rozruch,możliwe że  jakaś aplikacja blokuje Origin czysty rozruch instrukcja
    7. Dodatkowo zobacz czy,Origin jest dodany do wyjątków w zaporze systemowej i w antywirusie.Lub wyłącz zaporę i antywirusa

8. Zerknij na stronę na której znajdziesz informację .na temat problemów z połączeniem.

9. W tym temacie znajdziesz też dwa rozwiązania które możesz przetestować.
    10. Pobierz Reset-Windows-Update-Agent ten program naprawi błędy w systemie  i powinno działać
    11. Wyłącz Origin w grze instrukcja 

12. Spróbuj wyczyścić DNS instrukcja

13. Origin uruchom jako administrator

14. Użyj opcji napraw w Origin

Dodatkowo 

Reset ustawień gry:

Wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu BF3 na np.BF3 kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty) > Uruchom Origin jako administrator  Po czym uruchom grę. 

Sprawdź czy w Moja biblioteka gier< BF3 PPM< Właściwości < Kod produktu, to ten sam kod co wpisywałeś z pudełka. 

Spróbuj jeszcze metod opisanych poniżej:

Wycięcie pliku licencji .dlf z poniższej lokalizacji (np. na pulpit) i ponowne uruchomienie gry:

Jako, iż  w tym folderze znajdują się pliki licencji/aktywacji innych gier najlepiej przefiltrować pliki xxx.dlf po dacie i wyciąć te ostatnie.

PS. Folder Program Data jest ukryty,więc w opcji widok musisz zaznaczyć (Ukryte elementy)

USTAWIENIA LAN:

Otwórz Panel Sterowania:

Kliknij przycisk Opcje Internetowe.

Kliknij kartę Połączenia, a następnie kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.

Odznacz pole wyboru Użyj serwera proxy dla sieci LAN.

Zaznacz pole Automatycznie wykryj ustawienia.

Zrestartuj komputer.

RESET USTAWIEŃ INTERNETOWYCH – RESETOWANIE USTAWIEŃ INTERNET EXPLORER

http://support.microsoft.com/kb/923737

RESET IP, DNS i PROXY

1. Przejdź na Pulpit.
    2. Przytrzymaj naciśnięty klawisz Windows i naciśnij klawisz R (otworzy się okno dialogowe Uruchom).
    3. Wpisz cmd i naciśnij Enter (otworzy się okno wiersza komend).
    4. Wpisz ipconfig /flushdns i naciśnij Enter.
    5. Wpisz ipconfig /registerdns i naciśnij Enter.
    6. Wpisz ipconfig /release i naciśnij Enter.
    7. Wpisz ipconfig /renew i naciśnij Enter.
    8. Wpisz netsh winsock reset i naciśnij Enter.
    9. Wpisz netsh winhttp reset proxy i naciśnij Enter
    10. Uruchom ponownie komputer.

WINDOWS FIREWALL

Sprawdź czy aplikacja o nazwie ActivationUI.exe, nie jest blokowana przez zaporę systemową lub inne programy typu AV/Firewall!

RESET HOSTS 

Przywróć plik domyślny hosts (dla bardziej zaawansowanych)

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/972034/how-to-reset-the-hosts-file-back-to-the-default

Opcjonalnie usuń z pliku host, tą linijkę -> 127.0.0.1 proxy.novafusion.ea.com

Pozdrawiam.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 3 days ago