Wynajęte serwery i problem z ich rozkręceniem / tryb HC jak w poprzednich BF
Produkt: Battlefield 1
Platforma:Sony Playstation 4
Opisz pokrótce napotkany błąd: 1. Za duża ilość wymaganych graczy potrzebnych do startu serwera.
2. Brak możliwości ustawienia przez admina na wynajętym serwerze mniejszej ilości graczy do startu serwera
3. Brak tryba HC z ustawieniami jak w poprzednich częściach BF-a (200% dmg, wyłączony krzyżyk celownika bez wyłączenia zabójstw w prawym górnym rogu itd.)
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Popatrzcie co stworzyliście, a o czym zapomnieliście...
Co się dzieje? Nic, bo co się ma dziać na pustym wynajętym serwerze..., a na oficjalnych nie ma trybu HC takiego jakiego oczekują gracze...
Wybierz swój region Europa
Witam,
"Mój problem" (jeden z kilku ale ten wg mnie jest najistotniejszy) odnosi się do ilości graczy potrzebnych do startu serwera. Razem z kolegami z plutonu wynajęliśmy u Was serwer (jak tylko udostępniliście taką opcję) na 365 dni i do tej pory pograliśmy na nim zliczając wszystkie godziny może z 2 dni. Irytujące jest to, że mimo iż było nas przeważnie ok. 10 osób, musieliśmy prawie tyle samo czasu spędzić na serwerze co przegraliśmy aby wystartował. Moim zdaniem po 10 osób na stronę to stanowczo za duża ilość, tym bardziej, że gracze wchodzą na 2-3 minuty i wychodzą bo szkoda im czasu, a jak na serwerze jest 5 osób to w ogóle nie ma co liczyć, że serwer ruszy. Pomijam już fakt, że w tygodniu nie ma szans rozkręcić serwera i że bardzo często ktoś z naszego plutonu, albo serwera nie mógł znaleźć, albo z jakiegoś powodu nie mógł do niego dołączyć. Podejrzewam, że inni gracze również taki problem w tym samym czasie mieli. Uważam, że admin serwera powinien mieć możliwość ustalanie ilości graczy do startu serwera tak jak to miało miejsce w poprzednich odsłonach BF-a. Minęło już sporo czasu od premiery gry, a w tej kwestii nic się nie zmienia. Przecież gołym okiem widać, że ludzie wolą stać w kolejkach na 2 serwery które ruszyły z dmg 200% niż tracić czas na rozkręcenie nowego który nie wiadomo czy w ogóle ruszy...
Drugim problemem jest brak trybu HC takiego jaki był w poprzednich częściach na serwerach oficjalnych. Obrażenia na poziomie 125% wg mnie (i nie tylko bo wielu graczy podziela moje zdanie) praktycznie nie różni się od trybu normal. Tryb HC który ustawiliście na początku (z DMG 200%) byłby ok gdyby nie to, że często ginąłem od członka zespołu bo albo był daltonistą albo strzelał na tzw. pałę. Dlatego wg mnie HC bez imion nad głowami się nie sprawdza.
Podsumowując, wielu moim znajomych z plutonu wróciło do BF-a 4, wielu nie wykupiło PREMIUM (co powinno Wam dać do myślenia), a Wy jakbyście żyli w innym świecie nie potraficie sobie poradzić z podstawowymi wg mnie funkcjami w grze. Wydaliśmy nie małe pieniądze na serwer, żeby móc ustawić stary dobry HC na serwerze i cieszyć się grą, a tu takie kłody pod nogi i to od samego producenta który chwali się, że tworzy/poprawia grę słuchając graczy - tylko których, bo ja ciągle słyszę co innego niż dodajecie do gry. Wystarczy poczytać fora i macie jak na dłoni w czym leży problem, że tak mało graczy w stosunku do poprzednich części gra w BF 1. Mam nadzieję, że chociaż przez chwilę zastanowicie się nad tym co napisałem bo gram w tą serię od pierwszych części i nigdy dotąd nie było tak, żebym albo tracił czas na bezsensowne rozkręcanie serwera, albo na stanie w kolejce do jednego z kilku wypchanych po brzegi z takimi samymi ustawieniami jak nasz - tylko pusty...
PS. jak pewnie wiecie Activison przygotowuje nowego COD-a w realiach 2 Wojny Światowej i jak nigdy dotąd ja i wiele innych osób oddanych od początku serii Battlefield z zainteresowaniem spogląda na Call of Duty, a Wy skutecznie grzebiecie świetną podstawę gry jaką wydaliście...