Dzisiaj przed uruchomieniem gry zrobiłem tak: wykonałem czystą instalację sterownika nvidia 591.44. Potem w Chrome w ustawieniach wyłączyłem dwie opcje: "Kontynuuj działanie aplikacji w tle po zamknięciu przeglądarki Google Chrome" oraz "Używaj akceleracji grafiki, gdy jest dostępna". Na koniec, zresetowałem kartę sieciową do ustawień fabrycznych.
Włączyłem grę przed godziną 19. Chwilę wszystko było bardzo dobrze, ping 27-35. 10 min. po godzinie 19 włączył się wysoki ping. I tu teraz ciekawostka. Przez te ostatnie trzy tygodnie, kiedy miałem ten wysoki ping, to zawsze on był na poziomie 78-81 i nawet dochodził do 90, i tak trzymał się cały czas. Dzisiaj natomiast wysokim pingiem była wartość średnio 67 i taki utrzymywał się praktycznie cały czas, kiedy był. Wcześniej takiej wartości nie było, od kiedy mam problem z wysokim pingiem, wartość 67 pojawiła się dzisiaj po raz pierwszy i trwało to tak z 30 min. Potem przez godzinę miałem wszystko ok. Znowu wysoki ping się pojawił, na jakiś czas, i tu już przekraczał 74, ale tylko na chwilę, zawsze dominował ping 66-67. Jeszcze raz wspomnę, przez te trzy tygodnie wysokiego pingu, ani raz nie było wartości 66-67, zawsze dominowała wartość 75-80-90. Ale za wcześnie świętować, że udało mi się po części zmniejszyć wysoki ping, ponieważ przez te trzy tygodnie, trafiały się lepsze dni, kiedy wysoki ping nie był tak bardzo upierdliwy. Jeżeli taka sytuacja utrzyma się, to znaczy, że któraś z tych czynności, którą dzisiaj wykonałem pomogła, albo to po prostu zbieg okoliczności i zadziałało coś całkiem innego. Za kilka dni dam znać jak to wygląda. Ale nadal proszę o informacje do tematu.