Forum Discussion

LookAtTheMaster's avatar
5 years ago
Solved

Zamiast gry uruchamia się Battlelog

Witam.

Dzisiaj podczas uruchomienia gry (BF4) gra podczas ładowania mapy zacięła się i zmuszony byłem zrestartować komputer. Po ponownym uruchomieniu się komputera oraz załadowaniu origina gra przestała odpowiadać a na jej miejsce uruchamiał się Battlelog (w przeglądarce). Grę próbowałem uruchomić w trybie administratora ale to nic dało. Proszę o szybką pomoc.

• Hej.

Dzisiaj gra (nie wiem jak u pozostałych) uruchamiała się bez większych problemów więc albo to EA znowu ma jakiś problem tak jak to było kilka miesięcy temu ze znikającymi postępami albo to nagle nam w jednym momencie gra przestała działać 🙂

8 Replies

• mam tak samo, grałem normalnie ale poszedłem z psem i takie tam a przy próbie odpalenia od nowa włącza się ten [edytowane przez EA_Kuba] battlelog. próbowałem w opcjach ustawić "Uruchamiaj grę bez użycia wtyczek sieciowych" ale po zapisaniu jest tak samo zaznaczone i zamiast gry odpala sie battlelog 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @LookAtTheMaster @Johnny_JPK @ByznyBrowareg 

• W zaawansowanych opcjach uruchamiania upewnijcie się, że zaznaczona jest wersja (x64) (PPM na okładce gry - Właściwości - Zaawansowane opcje uruchamiania)
    • Kliknijcie PPM na okładkę gry i wybierzcie Napraw

Jeśli po tym gra nadal będzie uruchamiała się poprzez Battlelog: 

• Wyczyśćcie pamięć podręczną programu Origin
    • Sprowadźcie grę do domyślnych ustawień zmieniając nazwę folderu Battlefield 4 w dokumentach (na np. Battlefield 4_kopia)
    • Uruchomcie zarówno grę jak i program Origin jako administrator

Ostatecznie ponowna instalacja gry po wcześniejszym sprowadzeniu gry do domyślnych ustawień również powinna rozwiązać problem.

• Hej.

Dzisiaj gra (nie wiem jak u pozostałych) uruchamiała się bez większych problemów więc albo to EA znowu ma jakiś problem tak jak to było kilka miesięcy temu ze znikającymi postępami albo to nagle nam w jednym momencie gra przestała działać 🙂

• Odpowiedz jest prosta. EA jak zwykle nie potrafi zapanować nad swoimi grami... Ehh, szkoda nerwów na nich tracić...