Forum Discussion

wowex789's avatar
3 years ago
Solved

Dragon Age 2 Ultimate, Steam, DLC

Cześć, nabyłem wersję ultimate DA2 na steamie, bo wyprzedaż. Gra się zainstalowała, powiązała z kontem origin, co prawda utworzyłem nowe przez przypadek, ale to szczegół. Uruchomienie też idzie bez problemu, pogralem chwilę, po czym zorientowałem się, że nie mam dostępu do żadnych elementów DLC.

W zawartości do pobrania przy wszystkich dodatkach widnieje napis brak dostępu. 

Podczas próby zalogowania się na konto w grze, dostaje komunikat o tym, że nie mogę połączyć się z serwerami dragon agei mam spróbować ponownie. 

Reinstalacja, czyszczenie danych lokalnych, wyjątki w firewallu, zatrzymywanie antywirusa, Ręczna próba aktywacji poprzez zmianę wartości w pliku, zmiana sieci, wszystko na nic.

Będę wdzięczny za kolejne tropy i pomysły. 

• wowex789's avatar
    wowex789
    3 years ago

Dziękuje za wszelkie pomysły @EA_Kalina 

DLC pobrane i poprawnie zainstalowane, origin je widzi.
    Z abonamentem w EA_App nie kombinowałem.
    Dane logowania właściwe, hasło w porządku.

W dalszym ciągu, brakowało postępów

ALE!

Na równoległym wątku na steam udało znaleźć się rozwiązanie, które pomogło kilku osobom, w tym i mnie! :D

Trochę pokrętne bo trzeba "zadzwonić z budki telefonicznej i wpiąć się w kabel", już mówię o co chodzi.

Pierwsza sprawa, potrzebne jest Dragon Age Origin (na szczęście jestem w posiadaniu).

Odpalamy DAO i tam logujemy się do konta Origin, gra bezproblemowo łączy się z serwerami Dragon Age.

Minimalizujemy grę i równolegle odpalamy DA2. Teraz kiedy połączenie z serwerami jest już nawiązane i utrzymywane przez DAO, logowanie w dwójce przechodzi bezproblemowo i aktywuje wszystkie DLC.

Jeżeli coś jest dziwne ale działa... 🙂

A tutaj link do wątku: https://steamcommunity.com/app/1238040/discussions/0/3415433633272842157/

Wygląda na to że jest jakiś robal w infrastrukturze sieciowej 2 który przy jakiejś kombinacji ?sprzętowej/softwarowej? uniemożliwia połączenie z serwerem czy coś w tym stylu.

W każdym razie, jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomysły do wykorzystania. 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Witaj @wowex789 ,

Widzę, że wykonałeś ze swojej sporo kroków technicznych. Sprawdź proszę dodatkowo jak wygląda pobieranie dodatków do klasycznych gier EA. Szczegóły znajdują się TUTAJ.

Mam nadzieję, że to pomoże. Daj znać!

Kalina

• wowex789's avatar
    wowex789
    3 years ago

Niestety, zero postępów ☹️

Jak widać na ss nawet nie wykrywa żeby gra była zainstalowana.

W załączniku również błąd przy próbie logowania w grze.

Podejrzewam, że udane zalogowanie w grze, rozwiązałoby wszystkie problemy... 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Witaj @wowex789 ,

Dzięki za nowe informacje. Proszę upewnij się, że DLC zostały pobrane i zainstalowane. W Origin kliknij prawym przyciskiem myszy na grze i wybierz Pokaż dane gry> Dodatkowa zawartość. Sprawdź także czy uzyskasz dostęp do DLC z poziomu EA App.

W sprawie logowania, upewnij się czy podajesz adres email konta Origin, do którego gra została przypisana. Proszę spróbuj dodatkowo zmienić hasło do swojego konta Origin, tak by nie zawierało znaków specjalnych jak np. "#".

Trzymam kciuki i pozdrawiam

_Kalina

• wowex789's avatar
    wowex789
    3 years ago

Dziękuje za wszelkie pomysły @EA_Kalina 

DLC pobrane i poprawnie zainstalowane, origin je widzi.
    Z abonamentem w EA_App nie kombinowałem.
    Dane logowania właściwe, hasło w porządku.

W dalszym ciągu, brakowało postępów

ALE!

Na równoległym wątku na steam udało znaleźć się rozwiązanie, które pomogło kilku osobom, w tym i mnie! :D

Trochę pokrętne bo trzeba "zadzwonić z budki telefonicznej i wpiąć się w kabel", już mówię o co chodzi.

Pierwsza sprawa, potrzebne jest Dragon Age Origin (na szczęście jestem w posiadaniu).

Odpalamy DAO i tam logujemy się do konta Origin, gra bezproblemowo łączy się z serwerami Dragon Age.

Minimalizujemy grę i równolegle odpalamy DA2. Teraz kiedy połączenie z serwerami jest już nawiązane i utrzymywane przez DAO, logowanie w dwójce przechodzi bezproblemowo i aktywuje wszystkie DLC.

Jeżeli coś jest dziwne ale działa... 🙂

A tutaj link do wątku: https://steamcommunity.com/app/1238040/discussions/0/3415433633272842157/

Wygląda na to że jest jakiś robal w infrastrukturze sieciowej 2 który przy jakiejś kombinacji ?sprzętowej/softwarowej? uniemożliwia połączenie z serwerem czy coś w tym stylu.

W każdym razie, jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomysły do wykorzystania. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Hej @wowex789 ,

Świetnie, że Ci się udało. Super, że podzieliłeś się z nam swoim rozwiązaniem. Dzięki Tobie inni gracze na tym skorzystają.

Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie,

_Kalina

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.294 PostsLatest Activity: 2 months ago