Dragon Age 2 Ultimate, Steam, DLC
Cześć, nabyłem wersję ultimate DA2 na steamie, bo wyprzedaż. Gra się zainstalowała, powiązała z kontem origin, co prawda utworzyłem nowe przez przypadek, ale to szczegół. Uruchomienie też idzie bez problemu, pogralem chwilę, po czym zorientowałem się, że nie mam dostępu do żadnych elementów DLC.
W zawartości do pobrania przy wszystkich dodatkach widnieje napis brak dostępu.
Podczas próby zalogowania się na konto w grze, dostaje komunikat o tym, że nie mogę połączyć się z serwerami dragon agei mam spróbować ponownie.
Reinstalacja, czyszczenie danych lokalnych, wyjątki w firewallu, zatrzymywanie antywirusa, Ręczna próba aktywacji poprzez zmianę wartości w pliku, zmiana sieci, wszystko na nic.
Będę wdzięczny za kolejne tropy i pomysły.
Dziękuje za wszelkie pomysły @EA_Kalina
DLC pobrane i poprawnie zainstalowane, origin je widzi.
Z abonamentem w EA_App nie kombinowałem.
Dane logowania właściwe, hasło w porządku.W dalszym ciągu, brakowało postępów
ALE!
Na równoległym wątku na steam udało znaleźć się rozwiązanie, które pomogło kilku osobom, w tym i mnie! :D
Trochę pokrętne bo trzeba "zadzwonić z budki telefonicznej i wpiąć się w kabel", już mówię o co chodzi.
Pierwsza sprawa, potrzebne jest Dragon Age Origin (na szczęście jestem w posiadaniu).
Odpalamy DAO i tam logujemy się do konta Origin, gra bezproblemowo łączy się z serwerami Dragon Age.
Minimalizujemy grę i równolegle odpalamy DA2. Teraz kiedy połączenie z serwerami jest już nawiązane i utrzymywane przez DAO, logowanie w dwójce przechodzi bezproblemowo i aktywuje wszystkie DLC.
Jeżeli coś jest dziwne ale działa... 🙂
A tutaj link do wątku: https://steamcommunity.com/app/1238040/discussions/0/3415433633272842157/
Wygląda na to że jest jakiś robal w infrastrukturze sieciowej 2 który przy jakiejś kombinacji ?sprzętowej/softwarowej? uniemożliwia połączenie z serwerem czy coś w tym stylu.
W każdym razie, jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomysły do wykorzystania.