Forum Discussion

variette's avatar
2 years ago
Solved

Crysis EA app - wystąpił błąd, który uniemożliwił uruchomienie, spróbuj ponownie

Pierwszy komunikat który wyskakuje po uruchomieniu gry : chwileczkę, ta gra wymaga uprawnień dostępu, czy chcesz przyznać dostęp i uruchomić grę? Klikam tak i następny komunikat wyskakuje: wystąpił błąd, który uniemożliwił uruchomienie, spróbuj ponownie później. przeinstalowywałem grę i EA app i nic to nie dało. Oczywiście wszystko ma nadane uprawnienia administratora, uruchamiałem prosto z folderu plik .exe z tym samym skutkiem. kasowałem pliki z folderu C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License nic to nie dało. Inna gra, która jest zainstalowana (Battlefield 4) odpala bez żadnego problemu. Nic nie dało też naprawienie plików gry. Zaznaczam, że kiedyś miałem grę zainstalowaną i normalnie się odpalała.

• Fakt, pobawiłem się ustawieniami UAC i faktycznie gra ruszyła. Wystarczyło włączyć UAC i zrestartować komputer. Co ciekawe nie udało się to od razu ale dopiero na drugi dzień. W pierwszym dniu pomimo restartów gra nie chciała odpalić. Nie wiem o co chodzi ale na drugi dzień gra zaskoczyła. Dzięki za pomoc.

9 Replies

• Fakt, pobawiłem się ustawieniami UAC i faktycznie gra ruszyła. Wystarczyło włączyć UAC i zrestartować komputer. Co ciekawe nie udało się to od razu ale dopiero na drugi dzień. W pierwszym dniu pomimo restartów gra nie chciała odpalić. Nie wiem o co chodzi ale na drugi dzień gra zaskoczyła. Dzięki za pomoc.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za potwierdzenie @variette 🙂

Cieszę się, że udało się rozwiązać problem. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

Fantastycznie, że się udało @variette 

Zmieniłam nieco temat postu, tak by lepiej przedstawiał opisany przez Ciebie problem.

• witaj też się z tym borykam że wyskakują mi okno z komunikatem uprawnień w  EA APPS pod grą crysis 3  a wcześniej tego nie miałem  weź mi objaśnij krok po kroku jak ty to zrobiłeś u siebie napisz do mnie prywatnie na maila [edit: email address removed] 

• @EA_Kalina robiłem to wczoraj 15 08 23 wtorek i nic nie dało jak komunikat w EA APPS wyskakuje tak jest a na domiar tego mam problem z aktualizacją do zaginionej wyspy klikam a reakcja na instalowanie to masakra hmm gra działa ale komunikat w programie mnie denerwuje grać idzie ale jak wyeliminować błędy mam W10 aktualny wszystko na tiptop ale sam juz nie wiem tu prywatnie nikt mi nie pomoże ani maila ani mesengera napiszę moje dane osobowe prosze o pomoc [edytowane przez EA_Kuba] ZnaJść mnie na Facebook i NapiSać

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@RZEZNIK1987PL sprawdź działanie gry z poziomu zupełnie nowego konta administratora (po jego utworzeniu uruchom ponownie PC). 

Na tym nowym profilu także sprawdź zmianę ustawień UAC  (User Account Control), które mogą wpływać na działanie gry. UAC to mechanizm bezpieczeństwa w systemach Windows, który pomaga chronić komputer przed potencjalnymi zagrożeniami. Możesz włączyć lub wyłączyć UAC w ustawieniach konta użytkownika - sprawdź obydwie opcje.

Dodatkowo upewnij się, że plik startowy EA App oraz gry jest dodany do wyjątków antywirusa. Koniecznie obserwuj wszelkie monity, które się pojawiają w czasie uruchomiania gry - możesz nam podesłać zrzut ekranu z komunikatem.

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,194 PostsLatest Activity: 2 days ago