Crysis EA app - wystąpił błąd, który uniemożliwił uruchomienie, spróbuj ponownie
Pierwszy komunikat który wyskakuje po uruchomieniu gry : chwileczkę, ta gra wymaga uprawnień dostępu, czy chcesz przyznać dostęp i uruchomić grę? Klikam tak i następny komunikat wyskakuje: wystąpił błąd, który uniemożliwił uruchomienie, spróbuj ponownie później. przeinstalowywałem grę i EA app i nic to nie dało. Oczywiście wszystko ma nadane uprawnienia administratora, uruchamiałem prosto z folderu plik .exe z tym samym skutkiem. kasowałem pliki z folderu C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License nic to nie dało. Inna gra, która jest zainstalowana (Battlefield 4) odpala bez żadnego problemu. Nic nie dało też naprawienie plików gry. Zaznaczam, że kiedyś miałem grę zainstalowaną i normalnie się odpalała.
Fakt, pobawiłem się ustawieniami UAC i faktycznie gra ruszyła. Wystarczyło włączyć UAC i zrestartować komputer. Co ciekawe nie udało się to od razu ale dopiero na drugi dzień. W pierwszym dniu pomimo restartów gra nie chciała odpalić. Nie wiem o co chodzi ale na drugi dzień gra zaskoczyła. Dzięki za pomoc.