ukradzione konto, powiązanie obcego adresu email z inną usługą.
Dzień dobry, może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Otóż parę lat temu mąż miał założone konto na PSN, powiązane z opcją steam, ea... Kiedy ukradziono mu adres email, jego dane PSN zmieniliśmy, oczywiście hasła, adres powiązany, ale (i tu zaczynają się nie lada schody), konto PSN połączone z EA pozostało, w związku z tym, że powiązanie nie zostało w żaden sposób zablokowane przez nas, ani odłączone bo nie mieliśmy po kradzieży danych takiej możliwości, powstał problem. Moje konto, które teoretycznie nadal jest moje, jest połączone z obcym adresem EA, nie mogę sama odłączyć go od PSN, a co gorsza, support PSN na infolinii nie może zrobić tego ze swojego poziomu.
Zostajecie mi tylko Wy, z nadzieją że ktoś podobną lub taką samą sprawę rozwiązał. Jak odłączyć usługę PSN z poziomu nieznanego mi adresu email na EA?! Dodam, że przez to że z moją usługą PSN łączy się obcy adres email nie mogę korzystać swobodnie z gier zakupionych na platformie PlayStation, które wspierane są przez EA. POMOCY!
Edit: jak w komentarzu, wystarczy się skontaktować z konsultantem poprzez czat, wytłumaczyć mu sytuację i oni pomogą.