Forum Discussion

paulmlod's avatar
paulmlod
New Novice
6 months ago

ukradzione konto, powiązanie obcego adresu email z inną usługą.

Dzień dobry, może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Otóż parę lat temu mąż miał założone konto na PSN, powiązane z opcją steam, ea... Kiedy ukradziono mu adres email, jego dane PSN zmieniliśmy, oczywiście hasła, adres powiązany, ale (i tu zaczynają się nie lada schody), konto PSN połączone z EA pozostało, w związku z tym, że powiązanie nie zostało w żaden sposób zablokowane przez nas, ani odłączone bo nie mieliśmy po kradzieży danych takiej możliwości, powstał problem. Moje konto, które teoretycznie nadal jest moje, jest połączone z obcym adresem EA, nie mogę sama odłączyć go od PSN, a co gorsza, support PSN na infolinii nie może zrobić tego ze swojego poziomu. 

Zostajecie mi tylko Wy, z nadzieją że ktoś podobną lub taką samą sprawę rozwiązał. Jak odłączyć usługę PSN z poziomu nieznanego mi adresu email na EA?! Dodam, że przez to że z moją usługą PSN łączy się obcy adres email nie mogę korzystać swobodnie z gier zakupionych na platformie PlayStation, które wspierane są przez EA. POMOCY!

Edit: jak w komentarzu, wystarczy się skontaktować z konsultantem poprzez czat, wytłumaczyć mu sytuację i oni pomogą. 

4 Replies

• B0S97's avatar
    B0S97
    Seasoned Newcomer
    6 months ago

Odpiszą ci to samo co i mi przeczytaj mój post ...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 months ago

Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w problemach związanych z kontem EA.  

W tej sytuacji skontaktuj się z nami bezpośrednio i omów możliwości z naszym doradcą poprzez czat.

Otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania. Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Czatuj z nami... 

• paulmlod's avatar
    paulmlod
    New Novice
    6 months ago

Zadziwię Cię. Po dodaniu posta wpadłam na pomysł żeby rozpocząć jeszcze rozmowę z konsultantem, wyobraź sobie że pomogli mi i odłączyli obce konto od mojego psn. Zmieniła się chyba forma, bo wiem że kiedyś odłożyłam to bo chciało jakichś dowodów, że to konto zostało mi faktycznie skradzione. Teraz Pan grzecznie poprosił o opis sytuacji, zapytał czy ma odłączyć konto ea którego adres był połączony z moim psn, upewnił się że chce odłączyć to konto i po prostu je odłączył. Takze moja sytuacja została rozwiązana 

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,308 PostsLatest Activity: 16 hours ago