5 months ago
Weryfikacja konta dziecka
Od 20 minut próbuję się jakoś skontaktować drogą mailową z supportem EA i mam już dość.
26 listopada otrzymałem mail od EA z informacją, że muszą zweryfikować czy osoba, która założyła konto dziec...
Hej @Ritex_PL
Jeśli posiadasz konto dziecięce, wówczas w EA app można logować się tylko za pomocą EA ID (czyli Twojego loginu) oraz hasła. Za pomocą tego typu konta nie można logować się poprzez usługi sieciowe np. strony internetowe.
Jeśli wciąż potrzebujesz pomocy w zarządzaniu kontem, możesz porozmawiać z naszym doradcą poprzez czat.
Otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania. Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Porozmawiaj...
Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3 min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę.
Całe dzieciństwo grałem w gry EA, no ale teraz to chyba najgorsza firma na rynku. Chyba nikt nie potrafi prostych czynności tak skomplikować.
Wraz z powyższą podpowiedzią postanowiłem zalogować się poprzez EA App na konto dziecka -> sukces, ale nie do końca. po wpisaniu EA ID i hasła poprosiło mnie o weryfikację konta dziecka. Kliknąłem przycisk i co się pojawiło? Informacja: Zbyt duża ilość prób. Spróbuj później. Już miałem pisać tutaj o jakie później chodzi? Kiedy mogę następną próbę podjąć?
Na szczęście wszedłem na swój mail i jakie było moje zdziwienie jak stwierdziłem, że jednak mail dotarł. Udało się przeprowadzić weryfikację. Sukces!
Teraz chciałbym do swojego konta w panelu Rodzina dodać konto dziecka. Kliknąłem dodaj konto osoby nastoletniej, podałem adres mailowy powiązany (chyba) z kontem dziecka, z maila dziecka kliknąłem w link i przeniosło mnie do przeglądarki z prośbą o logowanie. Można podać tylko telefon lub mail jako login.
Jak mam zalogować się na konto dziecka, aby powiązać konta do jednej rodziny, gdy nie można zalogować się poprzez usługi sieciowe na konto dziecka, a tego wymagacie??