Anticheat EA Javelin a sterowniki Corsair oraz GHub
Witam wszystkich Forumowiczów.
Jestem tu nowy i nie wiem, czy ten post piszę w dobrym miejscu, ale nie znalazłem innej możliwości opublikowania posta, więc piszę tutaj. Jeśli to miejsce jest złe, to bardzo proszę o przeniesienie go w odpowiednie.
Post powstał na prośbę Pomocy Technicznej EA, żeby dowiedzieć się, czy inni Gracze mają podobny problem do mojego.
Mój problem jest następujący:
Nie mogę uruchamiać gier od EA, które mają wbudowany Anticheat EA Javelin, ponieważ wykrywa on uruchomiony w tle program o nazwie Daemon Tools Lite i nawet po jego całkowitym wyłączeniu (włącznie z Menedżerem Zadań oraz Paskiem Ikon) gry nadal się nie włączają. Tytuł posta zaś nawiązuje do sterowników Corsaira oraz Logitecha, ponieważ jak dowiedziałem się od Pomocy Technicznej, zalecają oni również całkowite wyłączenie tych programów, żeby nie kolidowały z Anticheatem, bo one również mogą powodować ten problem! Jest to dla mnie kompletnie absurdalne, ponieważ bez nich ani moja mysz, ani chłodzenie wodne nie będzie działać wg moich ustawień (np. przyciski w myszy, bo mam ich 12 do wykorzystania). Dodam tylko, że całkowite odinstalowanie żadnego z programów nie wchodzi w grę, ponieważ zbyt często z nich korzystam.
Jaki dokładnie błąd powoduje Anticheat przedstawiam na screenie.
Pozdrawiam i liczę na pomoc w mojej sprawie.
OK.
Znalazłem rozwiązanie. Piszę tu, ponieważ być może się komuś z Was to przyda w przyszłości. Jeśli jakiś program lub sterownik przeszkadza Anticheatowi EA Javelin, ale nie chcesz go odinstalować lub się go pozbywać z PC-ta, to nie tylko trzeba wyłączyć wszystkie jego procesy z Menedżera Zadań oraz z Ukrytych Ikon, ale trzeba jeszcze obowiązkowo wejść do Menedżera Urządzeń i wyłączyć ręcznie WSZYSTKIE związane z nim sterowniki oraz urządzenia bezpośrednio z tą aplikacją/sterownikiem powiązane! Szczerze mówiąc jest to nieco dziwny zabieg, zważywszy na to, że WSZYSTKIE jego procesy nie działają... Ale to już moim zdaniem jest do poprawy przez samo EA bezpośrednio w samym Anticheacie. Na dzień dzisiejszy nie ma innego rozwiązania.
Pozdrawiam serdecznie.