Forum Discussion

RoloSzef's avatar
2 years ago
Solved

Błąd instalacji INST-3-1316

Witam, próbuję już od kilku miesięcy zainstalować EA APP na swoim komputerze. Przy instalacji czy to z launchera ze strony, czy to z XBOX Game Pass wyskakuje mi error: EA app napotkało błąd, zakończenie instalacji nie było możliwe (kod błędu: INST-3-1316).

Próbowałem już każdej opcji jaką znalazłem w internecie oraz tu na forum. Dodam że EA app działało wcześniej, natomiast odinstalowywałem aplikację. Po czasie chciałem ją zainstalować ponownie i nic nie działa.

Proszę o pomoc, bo bardzo chciałbym zagrać w FC24 a nie mogę.

• Laki0's avatar
    Laki0
    1 year ago

Dziękuję za odpowiedź. Na szczęście problem został rozwiązany.

To co pomogło było przywrócenie komputera do ustawień fabrycznych przy zachowaniu wszystkich swoich plików. 
     Start > Ustawienia > Aktualizacje i zabezpieczenia > Odzyskiwanie > Resetuj ustawienia tego komputera > Rozpocznij.

Odinstalowało wszystkie aplikacje na dysku C i D. Wychodzi na to, że jakaś aplikacja blokowała aplikację EA. 

7 Replies

• RoloSzef's avatar
    RoloSzef
    2 years ago

@EA_Kalina Niestety próba instalacji z nowego konta administratora także nic nie daje. Korzystam z antywirusa McAfee.

Próbowałem instalacji z nowych kont administratora, naprawy bibliotek C++, próbowałem instalacji na 3 różnych dyskach. Za każdym razem niestety ten sam błąd. 

• Laki0's avatar
    Laki0
    1 year ago
    @EA_Kalina Witam,
    Mam dokładnie ten sam problem, czy są jakieś inne opcje, które pozwolą zainstalować EA app?
    Nie pomogło także:
    1. Wyczyszczenie wszystkich plików związanych z EA
    2. Usunięcie plików z %temp% oraz %localappdata"
    3. Aktualizacja wszystkich Visual C++
    4. Zmiana uprawnień aplikacji (jako administrator)
    5. Czyszczenie rejestrów
    6. Czysty rozruch
    https://help.ea.com/en/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
    7. Skopiowanie działających plików z innego PC (Wtedy pojawia się problem niedziałających procesów w tle).
  • Laki0's avatar
    Laki0
    1 year ago

Dziękuję za odpowiedź. Na szczęście problem został rozwiązany.

To co pomogło było przywrócenie komputera do ustawień fabrycznych przy zachowaniu wszystkich swoich plików. 
     Start > Ustawienia > Aktualizacje i zabezpieczenia > Odzyskiwanie > Resetuj ustawienia tego komputera > Rozpocznij.

Odinstalowało wszystkie aplikacje na dysku C i D. Wychodzi na to, że jakaś aplikacja blokowała aplikację EA. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Laki0 

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem! 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 1 day ago
1,660 Posts