Hejka, miał już ktoś kiedyś taki problem? Wczoraj wszystko działało bez zarzutu, a dzisiaj taka nieprzyjemna niespodzianka. Odinstalowałam i zainstalowałam aplikację kilka razy, mam też ją dodaną do ...
Kochani, jeśli ktoś jeszcze ma problem z aplikacją EA, sprawdźcie, czy macie jakieś aktualizacje systemu Windows 7, które należy zainstalować, w szczególności aktualizację Windows 7 KB4539601. Widziałam na zagranicznych forach, że to raczej pomaga, mi również się udało dzisiaj ją odpalić 🙂
Jeśli posiadasz system 64bit, upewnij się, że zostały pobrane wszystkie aktualizacje dla niego i uruchom aplikację EA app w trybie wstecznej kompatybilności.
@tymon1986 połączyłem Twój wątek z innym opisującym podobny problem.
@EA_KubaMam 64-bitową wersję i wszystkie potrzebne aktualizacje, tylko nie wiem, jak uruchomić EA app w trybie wstecznej kompatybilności - jak to zrobić?
Wybacz, to moje niedopatrzenie, nie będziesz mieć możliwości uruchomienia EA app w trybie wstecznej kompatybilności na swoim systemie.
Sprawdźmy czy wyczyszczenie pamięci podręcznej programu EA app pomoże w rozwiązaniu problemu. Będę tutaj bazować na instrukcjach dla Origin, zmieniając lokalizacje i nazwy folderów, ponieważ nie mam możliwości sprawdzenia tego samodzielnie na Windows 7. Jeśli, któreś z lokalizacji nie będzie się zgadzać - daj mi znać.
1. Po pierwsze musiszzakończyć wszystkie procesyzwiązane z programem EA app. (możliwe, że niektóre z nich będzie trzeba zakończyć z poziomu menedżera zadań)
2. Następnie trzymając przyciskWindows naciśnij literę "R". Otworzy się okienko "Uruchamianie"
3. Wpisz w okienku%ProgramData%(razem ze znakiem %) i naciśnijEnter
4. W liście folderów znajdź i otwórz folderEA Desktop
5. Usuń wszystkie pliki z tego folderu.
6. Po usunięciu plików zamknij okienko, po czym ponownie użyj kombinacjiWindows+R
7. Tym razem wpisz%AppData%, po czym naciśnij Enter
8. Usuń folder EA App Launcher Tool. Znajdujesz się w folderzeRoaming, który jest podfolderem AppData.
9. Kliknij na słowo "AppData"(na szczycie folderu)
10. Otwórz folderLocal
11. Z folderuLocalusuń folder EADesktop oraz EALaunchHelper
Spróbuj całkowicie usunąć program z komputera, usuwając przy tym wszystkie jego pozostałości. Możesz w tym celu użyć np. Revo Uninstaller (darmową wersję), lub dowolnego innego programu.
Po usunięciu EA app, pobierz instalator ze strony i zainstaluj go ponownie jako administrator.
About EA app Problemy techniczne i błędy
Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,266 PostsLatest Activity: 2 hours ago