Forum Discussion

sonokark's avatar
3 years ago

Problem s EA

Dzień dobry.  Mam taki problem: kiedy gram FIFA 23, mogę grać przez 10–15 minut. Następnie aplikacja EA odłącza się i pojawia ogłoszenie: FIFA 23 jest zamknięta, powodem jest zakończenia klienta usługi Origin.

16 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

@sonokark dzięki za Twoją cierpliwość przy poszukiwaniu rozwiązania - mam nadzieję, że w końcu się uda 🙂

Sprawdź dodatkowe kroki:

• odinstaluj EA app
    • zmień ustawienia UAC (Kontrola Konta Użytkownika)
    Spoiler

Włączanie i wyłączanie funkcji UAC

1.     Otwórz ustawienia Kontroli konta użytkownika, klikając przycisk Start i w polu wyszukiwania wpisz UAC, a następnie kliknij polecenie  Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika.

2.     Wykonaj jedną z następujących czynności (sprawdź obydwie):

·        Aby wyłączyć funkcję UAC, przesuń suwak na pozycję Nie powiadamiaj nigdy, a następnie kliknij przycisk OK.Jeżeli zostanie wyświetlony monit o podanie hasła administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź operację. Wyłączenie funkcji UAC wymaga ponownego uruchomienia komputera.

·        Aby włączyć funkcję UAC, przesuń suwak do pozycji określającej, kiedy mają być wyświetlane powiadomienia, a następnie kliknij przycisk OK.Jeżeli zostanie wyświetlony monit o podanie hasła administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź operację.

• pobierz i zainstaluj EA app; uruchom aplikację jako administrator
  • sonokark's avatar
    sonokark
    3 years ago

Cześć EA_Kalina.

Próbowałem, ale nic się nie zmieniło. Aplikacja zamyka się po kilku minutach. Może coś ją zamyka, ale nie wiem, jak to rozgryźć. Inne aplikacje działają normalnie.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Dla pewności, że żadna inna aplikacja nie wpływa na działanie gry uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.

Dodaj aplikację EA app i swoje gry jako wyjątków antywirusa. Jeśli nadal będziesz mieć problemy, wyłącz lub tymczasowo odinstaluj oprogramowanie antywirusowe, aby sprawdzić, czy to ono nie powoduje problemu.

Podeślij nam również raport DxDiag to dalszej analizy.

• sonokark's avatar
    sonokark
    3 years ago

Cześć Wszystko jest teraz w porządku 🙌.

Problem tkwił w rejestrach. Wgrałem starszą kopię zapasową i wszystko działa.

Wszystkim bardzo dziękuję za chęć pomocy 🙂

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,390 PostsLatest Activity: 2 hours ago