Forum Discussion

tyna66's avatar
2 years ago

Problem z Battlefield 3 Aktywacja po latach

Witam

PO kilku dobrych latach postanowilem odswiezyc BF 3 i napotkalem problem taki ze apke Origin zastapila EA app i teraz tak, jestem zalogowany na prawidlowym koncie z gra BF 3 i jeszcze innymi tytulami, tutaj  jest OK ale kiedy chce odpalic server online BF 3 wyskakuje okno ze mam wprowadzic kod produktu gry..... kurde tyle lat minelo  12 ??

Raczej nie mam juz pudelka z gra. CDo tu teraz wykombinowac? email znam, wszystko cacy jestem zalogowany, haslo itp biblioteka gier sie zgadza 

12 Replies

• Pojawił się u mnie ten sam problem. Przy instalacji gry aktywował się bez mojej zgody niby trial abonamentu EA Play. Nawet nie było żadnej informacji na maila ani w EA app o trwającym trialu. Po jakimś czasie wyskoczyło okienko, że abonament wygasł i żeby go przedłużyć bo nie będę mógł grać w gry. Myślę sobie no fajnie ale mam to w d* bo przecież nie korzystałem z niego. Przy dołączaniu do serwera wyskoczyło info o tym nieszczęsnym aktywowaniu gry. Dziwne skoro mam w niej nabite ponad 900h. Sporo czasu straciłem na rozmowę z szanownym "Agent Chingreipam K", który niby coś tam zmienił na koncie - prawdopodobnie wykasował info o tym, że miałem w ogóle uruchomiony trial EA Play - lecz gra nadal wywalała info o aktywacji. Wszystkie metody znane z innych wątków nie działały, Ani czyszczenie cache aplikacji, ani reinstall gry oraz EA app lub uruchamianie nie jako administrator.

Ostatecznie pomogło skasowanie jednego pliku i ponowne uruchomienie launchera oraz gry. Instrukcja skopiowana z jednego z komentarzy pod filmem na yt poniżej:

To Everybody who have problem with Origin and Licence Key try this method:

1. Open Windows Explorer
    2. Then click on Show > Show > Hidden elements = ON (same way to hide again) If necessary, restart Explorer / This PC
    3. Now select C: > ProgramData > Electronic Arts > EA Services > License
    4. Here move the file 71067.dlf or 71069.dlf or both or all visible .dlf files to the desktop
    5. Now start the EA app and then Battlefield 3
    6. During the start, the EA app generate a new License file and everything should work fine
  • Problem z aktywacją wciąż występuje.

W moim przypadku nie działa ani wykasowanie wszystkiego co związane z EA z kompa, ani usunięcie licencji.

Próbowałem już wszystkich sposobów jakie gracze proponowali w sieci i które wg. innych działają, ale w moim przypadku gra wciąż żąda aktywacji na nieistniejącym już Origin.

Czy pojawiło się coś nowego w tej sprawie, bo jak tak dalej pójdzie to w końcu mi serwery powyłączają...

Drogie EA, proszę o pomoc w tej sprawie!

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,162 PostsLatest Activity: 9 hours ago