PROBLEM Z uruchomieniem
gra nie chce się uruchomić pokazuje się Białe okienko pasek przechodzi po chwili wraca do app EA i na 1sec widać napis "Niektóre funkcje zostały wyłączone ,ponieważ EA app została uruchomiona z poziomu innej aplikacji." o co chodzi mam mam inne gry połączone z tym Tym EA i Steam i wszystko gra Tylko nie EA sports FC24 o co chodzi już próbowałem wszystkiego nawet Format zrobiłem i dalej pokazuje się wyżej umieszczony cytat proszę o pomoc aha i jak robię weryfikacje plików zawsze mi 3 piliki na nowo pobiera już wyłączyłem ochronę i dalej to samo Uruchamiam jako Admin i nic ......
Dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków i przesłanie nam pliku DxDiag.
W pliku DxDiag znalazłem kilka błędów, które potencjalnie mogą powodować problem objawiający się komunikatem, odnośnie uruchomienia przez inną aplikację. Nie mniej chciałbym, żebyś miał na uwadze fakt, że procesor w który wyposażony jest Twój komputer jest poniżej minimalnych wymagań gry.
W sekcji poświęconej błędom znalazłem informacje związane z plikiem wvmbusr.inf, oraz biblioteką ntdll.dll. Pierwszy plik zdaje się być związany z aktualizacją Windows, drugi plik, jest jedną z głównym bibliotek systemowych powiązanych z kontem Windows na które logujesz się po uruchomieniu komputera.
Zacznij od skorzystania z kontrolera plików systemowych i narzędzi DISM oraz SFC, by sprawdzić i ewentualnie naprawić pliki systemowe.
Jeśli problem będzie się utrzymywał, utwórz nowe konto administratora na komputera i z jego poziomu uruchom grę.
Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10
Wracając do procesora w który wyposażony jest Twój komputer. Niestety nawet jeśli uda nam się uporać z tym problemem, obawiam się, że gra nie będzie działać płynnie, nie uruchomi się wcale, lub procesor jest bezpośrednią przyczyną problemu.
Wydajność procesora na podstawie benchmarków jest niższa niż wydajność procesora z minimalnych wymagań. Do tego dochodzi brak niektórych technologii, oraz obsługiwana częstotliwość taktowania pamięci RAM.
Poniżej porównanie obu procesorów.
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare.html?productIds=52577,88191