Forum Discussion

292441e2f6c0cf1's avatar
2 years ago
Solved

PROBLEM Z uruchomieniem

gra nie  chce się uruchomić pokazuje się Białe okienko pasek przechodzi  po chwili  wraca do app EA i na 1sec widać napis "Niektóre funkcje zostały wyłączone ,ponieważ EA app została uruchomiona z poziomu innej aplikacji." o co chodzi mam  mam  inne gry  połączone z tym Tym EA i Steam i wszystko  gra Tylko  nie  EA sports FC24 o co chodzi  już próbowałem wszystkiego nawet Format zrobiłem  i dalej pokazuje się wyżej umieszczony  cytat proszę o pomoc aha i  jak robię weryfikacje plików zawsze  mi 3 piliki na nowo pobiera  już  wyłączyłem ochronę i dalej  to samo Uruchamiam jako Admin  i nic ......

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @292441e2f6c0cf13 

Dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków i przesłanie nam pliku DxDiag.

W pliku DxDiag znalazłem kilka błędów, które potencjalnie mogą powodować problem objawiający się komunikatem, odnośnie uruchomienia przez inną aplikację. Nie mniej chciałbym, żebyś miał na uwadze fakt, że procesor w który wyposażony jest Twój komputer jest poniżej minimalnych wymagań gry. 

W sekcji poświęconej błędom znalazłem informacje związane z plikiem wvmbusr.inf, oraz biblioteką ntdll.dll. Pierwszy plik zdaje się być związany z aktualizacją Windows, drugi plik, jest jedną z głównym bibliotek systemowych powiązanych z kontem Windows na które logujesz się po uruchomieniu komputera. 

Zacznij od skorzystania z kontrolera plików systemowych i narzędzi DISM oraz SFC, by sprawdzić i ewentualnie naprawić pliki systemowe. 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Jeśli problem będzie się utrzymywał, utwórz nowe konto administratora na komputera i z jego poziomu uruchom grę. 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

Wracając do procesora w który wyposażony jest Twój komputer. Niestety nawet jeśli uda nam się uporać z tym problemem, obawiam się, że gra nie będzie działać płynnie, nie uruchomi się wcale, lub procesor jest bezpośrednią przyczyną problemu. 

Wydajność procesora na podstawie benchmarków jest niższa niż wydajność procesora z minimalnych wymagań. Do tego dochodzi brak niektórych technologii, oraz obsługiwana częstotliwość taktowania pamięci RAM. 

Poniżej porównanie obu procesorów.

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare.html?productIds=52577,88191 

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @292441e2f6c0cf13 

Z tego co rozumiem, grę EA Sports FC 24 posiadasz na platformie EA app? Grę uruchamiasz z poziomu aplikacji EA app, nie mniej posiadasz również inne gry EA, które zostały przez Ciebie kupione na platformie Steam. 

Przed uruchomieniem gry, z poziomu menedżera zadań zamknij wszystkie procesy związane z aplikacją EA app. Następnie samą aplikację uruchom jako administrator. 

• Grę mam kupioną na platformie  Steem  a odpalam  z App EA i nie uruchamia się próbowałem też przez samego Steem  ten sam problem nie pomaga  zamykanie aplikacji powiązanych jak i uruchom jako administrator. nie pomaga nie wiem  o co chodzi

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @292441e2f6c0cf13 

Dzięki za odpowiedź.

Przed uruchomieniem gry zamknij wszystkie procesy związane z EA app i grą EA FC 24 z poziomu menedżera zadań. 

Następnie uruchom grę bezpośrednio z aplikacji Steam. 

Powinno to wymusić ponowne uruchomienie EA app. 

Jeśli problem będzie pojawiać się nadal - prześlij nam plik DxDiag.

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @292441e2f6c0cf13 

Dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków i przesłanie nam pliku DxDiag.

W pliku DxDiag znalazłem kilka błędów, które potencjalnie mogą powodować problem objawiający się komunikatem, odnośnie uruchomienia przez inną aplikację. Nie mniej chciałbym, żebyś miał na uwadze fakt, że procesor w który wyposażony jest Twój komputer jest poniżej minimalnych wymagań gry. 

W sekcji poświęconej błędom znalazłem informacje związane z plikiem wvmbusr.inf, oraz biblioteką ntdll.dll. Pierwszy plik zdaje się być związany z aktualizacją Windows, drugi plik, jest jedną z głównym bibliotek systemowych powiązanych z kontem Windows na które logujesz się po uruchomieniu komputera. 

Zacznij od skorzystania z kontrolera plików systemowych i narzędzi DISM oraz SFC, by sprawdzić i ewentualnie naprawić pliki systemowe. 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Jeśli problem będzie się utrzymywał, utwórz nowe konto administratora na komputera i z jego poziomu uruchom grę. 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

Wracając do procesora w który wyposażony jest Twój komputer. Niestety nawet jeśli uda nam się uporać z tym problemem, obawiam się, że gra nie będzie działać płynnie, nie uruchomi się wcale, lub procesor jest bezpośrednią przyczyną problemu. 

Wydajność procesora na podstawie benchmarków jest niższa niż wydajność procesora z minimalnych wymagań. Do tego dochodzi brak niektórych technologii, oraz obsługiwana częstotliwość taktowania pamięci RAM. 

Poniżej porównanie obu procesorów.

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare.html?productIds=52577,88191 

• Witam, mam dokładnie ten sam problem przesyłam plik DxDiag. Dodam ze mam przegrane w FC24 już około 200 godzin i po formacie mam problem jak użytkownik wyżej.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @187Strozu 

Wybacz późną odpowiedź. 

Czy opisany przez Cienie problem pojawia się nadal? 

Jeśli tak zaktualizuj proszę sterownik zintegrowanej karty graficznej Intel(R) UHD Graphics. 

Pomocne w tym może okazać się skorzystanie z Intel Driver & Support Assistant

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 4 hours ago
1,750 Posts