Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Problem z Battlefield 3 Aktywacja po latach

Hej @tyna66 

Jak rozumiem BF3 wyświetla się prawidłowo w Twojej Bibliotece gier na EA app.

Proszę zajrzyj TUTAJ do wpisu jednego z naszych graczy.

7 Replies

• tyna66's avatar
    tyna66
    2 years ago

tak, j, w, pisalem wyswietla sie prawidlowo.. oto screen , potem zrobilem oczywiscie update gry i odpalam. loguje mnie na chromie z serverami ale nastepuje kolejny problem z kluczem produktu, drugi screen, a jak klikam wprowadz klucz to ze PC nie jest podlaczone do internetu XD

• Czyli uruchomienie gry nie jest możliwe z waszej winy (wiem o tym bo wiele osób ma taki problem i jak można się dowiedzieć z tych tematów, problem jest po waszej stronie EA) i nic z tym nie robicie, tak? Gracz ma szukać rozwiązania problemu, a wy macie to gdzieś? Próbowałem się czegoś dowiedzieć od waszych upośledzonych botów na czacie, ale jedyną pomoc jaką otrzymałem to linki do tematów na forum które niczego nie rozwiązywały. Czy moglibyście z łaski swojej ogarnąć appkę tak, żeby gry które zakupiłem można było normalnie uruchomić?!

• diras2's avatar
    diras2
    2 years ago

U mnie to samo, potwierdzam co pisze przedmówca.

Pełno rozmów z botami które nic nie wnoszą a gra dalej zablokowana.

Ruszcie wreszcie * EA i coś z tym zróbcie.

• @tyna66

Mam dokładnie to samo od 3 dni
    Udało ci się jakoś rozwiązać problem bo z EA żadnej pomocy niestety ...?
  • Dzięki za info.

A możesz sprecyzować które pliki wyrzuciłeś?

Jakaś ścieżka dojścia?

Bo w tym filmie bazuje on na modyfikacji w Origin-e, którego praktycznie nie ma gdzie już pobrać - bezpiecznie a EA zastąpiła go przecież.

U mnie z Origin nie wiele zostało, praktycznie odinstalowany, przejęty przez EA

• Pojawił się u mnie ten sam problem. Przy instalacji gry aktywował się bez mojej zgody niby trial abonamentu EA Play. Nawet nie było żadnej informacji na maila ani w EA app o trwającym trialu. Po jakimś czasie wyskoczyło okienko, że abonament wygasł i żeby go przedłużyć bo nie będę mógł grać w gry. Myślę sobie no fajnie ale mam to w d* bo przecież nie korzystałem z niego. Przy dołączaniu do serwera wyskoczyło info o tym nieszczęsnym aktywowaniu gry. Dziwne skoro mam w niej nabite ponad 900h. Sporo czasu straciłem na rozmowę z szanownym "Agent Chingreipam K", który niby coś tam zmienił na koncie - prawdopodobnie wykasował info o tym, że miałem w ogóle uruchomiony trial EA Play - lecz gra nadal wywalała info o aktywacji. Wszystkie metody znane z innych wątków nie działały, Ani czyszczenie cache aplikacji, ani reinstall gry oraz EA app lub uruchamianie nie jako administrator.

Ostatecznie pomogło skasowanie jednego pliku i ponowne uruchomienie launchera oraz gry. Instrukcja skopiowana z jednego z komentarzy pod filmem na yt poniżej:

To Everybody who have problem with Origin and Licence Key try this method:

1. Open Windows Explorer
    2. Then click on Show > Show > Hidden elements = ON (same way to hide again) If necessary, restart Explorer / This PC
    3. Now select C: > ProgramData > Electronic Arts > EA Services > License
    4. Here move the file 71067.dlf or 71069.dlf or both or all visible .dlf files to the desktop
    5. Now start the EA app and then Battlefield 3
    6. During the start, the EA app generate a new License file and everything should work fine

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,417 PostsLatest Activity: 14 hours ago