Forum Discussion
tak w sumie sorry bo nie opisalem ale udalo mi sie poszperac na YT i Google, wpisz po angielsku problem z BF3 i kod bledu,
wyrzucilem z glownego folderu z gra bodajrze 4 pliki i gre olsnilo
Dzięki za info.
A możesz sprecyzować które pliki wyrzuciłeś?
Jakaś ścieżka dojścia?
Bo w tym filmie bazuje on na modyfikacji w Origin-e, którego praktycznie nie ma gdzie już pobrać - bezpiecznie a EA zastąpiła go przecież.
U mnie z Origin nie wiele zostało, praktycznie odinstalowany, przejęty przez EA
- 2 years ago
Pojawił się u mnie ten sam problem. Przy instalacji gry aktywował się bez mojej zgody niby trial abonamentu EA Play. Nawet nie było żadnej informacji na maila ani w EA app o trwającym trialu. Po jakimś czasie wyskoczyło okienko, że abonament wygasł i żeby go przedłużyć bo nie będę mógł grać w gry. Myślę sobie no fajnie ale mam to w d* bo przecież nie korzystałem z niego. Przy dołączaniu do serwera wyskoczyło info o tym nieszczęsnym aktywowaniu gry. Dziwne skoro mam w niej nabite ponad 900h. Sporo czasu straciłem na rozmowę z szanownym "Agent Chingreipam K", który niby coś tam zmienił na koncie - prawdopodobnie wykasował info o tym, że miałem w ogóle uruchomiony trial EA Play - lecz gra nadal wywalała info o aktywacji. Wszystkie metody znane z innych wątków nie działały, Ani czyszczenie cache aplikacji, ani reinstall gry oraz EA app lub uruchamianie nie jako administrator.
Ostatecznie pomogło skasowanie jednego pliku i ponowne uruchomienie launchera oraz gry. Instrukcja skopiowana z jednego z komentarzy pod filmem na yt poniżej:
To Everybody who have problem with Origin and Licence Key try this method:
- Open Windows Explorer
- Then click on Show > Show > Hidden elements = ON (same way to hide again) If necessary, restart Explorer / This PC
- Now select C: > ProgramData > Electronic Arts > EA Services > License
- Here move the file 71067.dlf or 71069.dlf or both or all visible .dlf files to the desktop
- Now start the EA app and then Battlefield 3
- During the start, the EA app generate a new License file and everything should work fine
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 9 hours ago
- 18 hours ago
- 22 hours ago