Forum Discussion

TXS_Magic's avatar
9 months ago

[ROZWIĄZANIE] Brak subskypcji EA Play przy wykupionym Game Pass na PC

Cześć,

miałem problem z brakiem abonamentu EA Play przy wykupionej subskrypcji Game Pass. Przez cały czas wszystko było dobrze, lecz dzisiaj przy próbie instalacji gry Immortals of Aveum, po przejściu do aplikacji EA miałem dwie opcje, kupno gry lub kupno abonamentu EA. W celu rozwiązania problemu przeglądałem wątki na tym portalu, lecz żadne rozwiązanie mi nie pomagało. Konto powiązane były prawidłowo, ponowna instalacja też nic nie dawała. Rozwiązaniem problemu okazało się wyłączenie programu antycheat "Vanguard" od Riot Games. Wystarczyło ten program tylko wyłączyć i abonament nagle wrócił bez żadnego ponownego uruchamiania. Może warto byłoby głębiej sprawdzić sprawę wpływu "Vanguarda" na aplikację EA.

Jako, że mój problem jest już rozwiązany, nie wiem czy to odpowiednie miejsce na zostawianie tego typu informacji, mam jednak nadzieję, że komuś może się to przydać.

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 months ago

Hej @TXS_Magic 

Dzięki za podzielenie się z nami znalezionym przez Ciebie rozwiązaniem! 

Zdecydowanie forum jest to odpowiednie miejsce do dzielenia się takimi obejściami 🙂 

Przypnę Twój post na jakiś czas na szczycie tej kategorii, aby był lepiej widoczny. 

• Mam ten sam problem ale z nfs unbound nie posiadam żadnego vanquatda ani nic podobnego czekam na propozycje 

• Tak sie na krecilo ze teraz mam inny mail podlaczony do EA i dopiero za pol roku moge go zmienic masakra 

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,133 PostsLatest Activity: 48 minutes ago