Forum Discussion

kaskapelaskaa66's avatar
kaskapelaskaa66
New Novice
25 days ago

ZHAKOWANE KONTO! ODZYSKIWANIE.

Piszę post dla osób, które tak jak Ja potrzebują pomocy w odzyskaniu swoich kont ORIGIN/EA. Do dnia dzisiejszego walczyłam z odzyskaniem konta na chatcie z pomocą EA, które zostało zhakowane. Na wstępie napiszę, że miałam dostęp do emaila na który zakładałam konto więc to jest post dla osób które do tego emaila mają dostęp i go pamiętają. Ogólnie sytuacja nie była prosta. Konto zakładałam w 2011 roku. Nie używałam go od jakiś 4lat. Mając córkę 6letnią chciałam jej udostępnić gry z tego konta i próbowałam się logować. Tak dowiedziałam się, że konto zostało skradzione. Przez to, że konto było tak dawno zakładane nie pamiętałam za bardzo danych, które tam podawałam, Na chatcie podczas odzyskiwania konta poproszą was o weryfikacje danych i będą zadawać pytania, trzeba precyzyjnie na nie odpowiedzieć, bez literówek czy poprawek. Prawie tydzień czasu zajęło mi zbieranie wszystkich danych jakie gdzieś na emailu czy w konwersacjach posiadałam co do konta. Niestety ciągle wpisywałam niepoprawne dane. Na ten sam email co zakładałam konto Origin logowałam się na swoją konsole PS4. I dzięki temu konto EA powiązało się z kontem PS4 na który miałam dostęp. Podczas weryfikacji poinformowałm osobę na chatcie, że mam powiazane konto i mam do niego dostęp i dzieki temu udało mi się zweryfikować dane i konto zostało odzyskane. Także nawet przy tak słabej obsłudze/pomocy tak uważam platformy EA udało mi sie to konto odzyskać ale to głównie za moją zasługą. Jeżeli ktoś jest w takiej sytuacji i chce wiecej szczegółów chetnie pomoge, napisz na priv. Ja właśnie takich wskazówek też potrzebowałam a nigdzie nie było :)

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Hej kaskapelaskaa66​ 

Cieszę się, że udało Ci się odzyskać konto. Warto podkreślić, że proces alternatywnej weryfikacji konta jest w dużej mierze indywidualny i może różnić się w zależności od sytuacji, wieku konta czy dostępnych danych. Mimo to Twoje doświadczenie i opis konkretnych kroków mogą być bardzo pomocne dla innych osób, które znalazły się w podobnej sytuacji.

Doceniamy, że poświęciłaś czas, aby zebrać informacje i podzielić się nimi z innymi, takie praktyczne wskazówki często pomagają lepiej przygotować się do rozmowy. Dziękujemy za otwartość i chęć wsparcia społeczności forum.

• Chomik8504's avatar
    Chomik8504
    Rising Newcomer
    8 days ago

witam z tej strony mariusz mam taki sam przypadek ktoś zhakował mi konto i co chwile to samo że podaje błędne dane założyłem nowe konto pod tym samym adresem co te zhakowane ale nie wiem czy to przejdzie możesz mi pomuc?

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 9 hours ago
1,667 Posts