Forum Discussion
Witaj, tak mi się udało twój problem wynika z tego, że aplikacja została tak napisana i trzeba w Windows zmodyfikować rejestr na czas instalacji i zainstaluje się na d:\ trzeba pamiętać to jest niebezpieczna sprawa kopia przed i przywrócenie po zainstalowaniu naprawia wszystko jak tego się nie zrobi aplikacje przestać się uruchamiać EA na to nie reaguje pisałem o tym nikt mi nie odpisał nawet.
tak samo nie ma opcji znajdź grę i za każdym formatem kompa od nowa pobieranie gier... i jeszcze ea.app nie widzi folderu Program Files (x86) podczas kiedy instalujesz gre
ea app to nie udana apka pozdrawiam
- kreatora3 years agoHero (Retired)
Znam te metodę o której pisał @DJReeady
Ale jest to rzeczywiście niebezpieczny zabieg
Wiecej o tym tutaj i jak to zrobić z zastrzeżeniami Microsoftu:
- 3 years agoJak się wie co się robi to wtedy nic nie jest niebezpiecznym zabiegiem mniej obeznanym osobom z komputerem odradzam takie zabiegi bo trzeba wiedzieć jak zrobić kopię zapasową rejestru i co zmienić potem żeby przywrócić
- 3 years ago
Dziękuję za odpowiedzi.
Też sądzę, ze instalator został napisany poi łebkach, na zasadzie "i tak zainstalują". Delikatnie pisząc. 😉 Wybór miejsca docelowego nie jest jakimś poważnym wyzwaniem programistycznym. Działanie aplikacji to już inna bajka.
Nie możecie tego chociaż zgłosić, cy cóś? IMHO to naprawdę słabe i trąci amatorszczyzną. Lub jakimiś ukrytymi motywami :]
W każdym razie dziękuję za zaangażowanie. Poczekam sobie trochę. Może ktoś kiedyś zrobi porządny instalator. Wytrzymam bez EA Games. Bawić się z rejestrem najzwyczajniej mi się nie chce.
Jakbyście pamiętali, to dajcie tu znaka, gdyby coś się zmieniło. 😉)
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 18 minutes ago
- 10 hours ago
- 11 hours ago
- 3 days ago
- 3 days ago