Forum Discussion

krinken95's avatar
3 years ago

GeForce Now problem

Witam zakupiłem na gf now abonament ea pleay by zagrać w dragon age inkwizycję na moje konto origin w sensie by zakupić musiałem się zalogować i problem jest taki ze logując się całkowicie osobno na aplikacji origin na laptopie konto jest bez tej subskrybcji a na gf now jest normalna możliwość grać w battelfield 4 czy tam 1 czy tam jeszcze inne jakie są dostępne na gf now i mam pytanie o co tu chodzi co tu zrobić ?

2 Replies

• @krinken95

Jest wszystko w porządku.

Po prostu kupiłeś usługę EAPlay w GF Now po za stroną EA/Origin i możesz korzystać z tego tylko w GF Now. Jeżeli chcesz korzystać z subskrypcji na samym kliencie Origin, to musisz wykupić osobno EAPlay w EA/Origin.

Ta sama zasada dotyczy również Steam, jeżeli wykupisz subskrypcję EAPlay na Steam, to tylko tam możesz z tego korzystać.

• Hejka. Niestety problem nadal trwa, mam EA Play w ramach subskrypcji Xbox Game Pass. Niestety do grania mam tylko konsolę, a jak w FPS'y wieloosobowe to tylko na klawiaturze i myszce. Dlatego pomyślałem o usługę GeForce NOW i pojawia się błąd, że rzekomo nie posiadam owe gry. Podobno wystarczy dodać do biblioteki, ale to zrobiłem. I nic.

https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5296/~/can-i-use-ea-play-or-ea-play-pro-to-play-electronic-arts-games-on-geforce-now%3F

Dodam że na EA App widnieje subskrypcja EA Play i pograłem oczywiście te gry które mi powinni działać. Słabo, bo to laptop np Simcity czy Dragon Age II, której nie posiadam (nie kupiłem) to mam w kolekcji tak jak właśnie Battlefield V czy też Battlefield 1. A na Originie, którego zamknęli to już nie. Pojawia mi się takie okienko przy uruchomieniu. 

Featured Places

Node avatar for EA Play

EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!Latest Activity: 12 days ago
612 Posts