Problem z kontem i zmianą adresu e-mail
Dzień dobry,
Mam od kilkunastu lat konto przypisane do adresu e-mail, na platformie z której już nie korzystam i nie chcę korzystać. Chciałbym, żeby konto EA było powiązane z moim adresem na poczcie g-mail i powiązane z google.
Nie potrafiłem dostać się do mojego konta EA , żeby tam zmienić niechciany już adres mailowy na gmail. Zapomniałem hasła EA, a żeby je zresetować musiałem prosić żeby EA wysłało mi na maila kod do resetowania hasła. Niestety po wielokrotnych próbach kod do resetowania nie dotarł na moją pocztę (sprawdzałem w spamie i wszystkich innych możliwych katalogach) .
Gram na konsoli PS5 i dopiero w domu udało mi się uzyskać dostęp do konta EA właśnie przez konsolę.
Niestety popełniłem błąd i zanim dostałem się do mojego konta EA przez konsolę, założyłem nowe konto EA przez google - myślałem, że będzie się dało jakoś powiązać i mieć podpięte pod konto 2 adresy e-mail.
Teraz mam nowe, puste konto EA powiązane z moim preferowanym i codziennie używanym adresem mail na platformie google i stare konto EA, które po prostu chciałbym powiązać z moim codziennym kontem na gmailu, ale nie mogę tego zrobić , bo jak wspomniałem wcześniej , trochę się rozpędziłem i założyłem nowe konto powiązane z adresem gmail i jak próbuję zmienić adres w ustawieniach konta, to nie mogę ponieważ mój adres gmail jest powiązany z tym nowym kontem.
Nie potrzebuję tego nowego konta, chciałbym je usunąć i na starym koncie przy którym chce zostać, zmienić adres mail na aktualny (ten z gmail)
Trochę to zawiłe, gdyby coś było niejasne, to postaram się opisać lepiej.
Serdecznie proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
MastaIV Jeśli masz dodatkowe pytania i nie możesz kontynuować w tym wątku, możesz spróbować utworzyć nowy wpis, gdzie zaznaczysz, że jest to kontynuacja tej rozmowy.
Innym wyjściem, bo dotyczy zmian na koncie, jest bezpośredni kontakt poprzez EA Help (czat/ email).