Forum Discussion

qulin3k's avatar
3 years ago

Dlaczego gra "nie widzi" kontrolera?

Witam,

dzisiaj chcąc zagrać zauważyłem, że gra "nie widzi" mojego kontrolera. Gram na kierownicy Cobra Rally GT900, która nie jest wspierana przez grę, ale przez ponad pół roku była ona "widziana" jako kontroler. Problem pojawił się dopiero dzisiaj. Pomimo tego, że kierownica jest podłączona, nie mogę wybrać opcji sterowania dla kontrolera. Ponownie pobrałem sterowniki, sprawdziłem grę pod kątem uszkodzonych plików i uruchomiłem ponownie komputer, ale to wsystko nic nie dało. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Nie uśmiecha mi się granie na klawiaturze lub kupowanie nowej kierownicy 😉 Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @qulin3k

Pewnie masz już za sobą zalecenia z tego tematu, ale jeśli nie, warto się im przyjrzeć - F1 22 nie wykrywa kierownicy-thrustmaster t248.

Możesz też zresetować ustawienia gry poprzez zmianę nazwy folderu F1 22 na np F1 22 Kopia - katalog ten znajduje się w C:\Users\...\Dokumenty\My Games\F1 22

Jeśli to nie przyniesie rezultatu, przywróć poprzednią nazwę pliku.

Pozdrawiam,

-Kalina

About F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.173 PostsLatest Activity: 7 days ago