Forum Discussion
@EA_Kuba Niestety. Nic nie pomogło�
Hej @AdamAdamski_PL
Dzięki za odpowiedź.
Nie pomogły kroki odnośnie zresetowania gry do ustawień domyślnych, czy pozostałe kroki również?
Czy oprócz kroków zaproponowanych powyżej próbowałeś czegoś jeszcze?
Czy do Twojego komputera podłączone są kierownice?
Jedno z rozwiązań, które mi się nasuwają związane są z aktualizacjami Windows 11, oraz NET Framework.
Po pierwsze upewnij się, że masz pobrane wszystkie aktualizacje systemowe
Niektóre aktualizacje mogą nie być dostępne na wszystkich urządzeniach w tym samym czasie — dbamy, aby aktualizacje były gotowe i zgodne.
Aby być na bieżąco, wybierz pozycję Rozpocznij > Ustawienia > Windows Update > Sprawdź aktualizacje.
Sprawdź, czy są dostępne aktualizacje
Jeśli dla urządzenia będzie dostępna aktualizacja funkcji, zostanie ona wyświetlona osobno na stronie Windows Update. Aby ją zainstalować, wybierz pozycję Pobierz i zainstaluj teraz.
Po pobraniu aktualizacji uruchom ponownie komputer, po czym ponownie uruchom grę jako administrator.
Jeśli to nie rozwiąże problemu aktywuj platformę NET Framework (która domyślnie jest nieaktywna):
Aby włączyć platformę .NET Framework:
- Otwórz Panel sterowania.
- Jeśli nie możesz go znaleźć, wyszukaj w menu Start frazę „panel sterowania”.
- W sekcji Programy kliknij odsyłacz Odinstaluj program.
- Wybierz opcję Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.
- Kliknij + przy wszystkich widocznych pozycjach dotyczących .NET Framework (zwykle są to wersje 3.5 oraz 4.6), po czym zaznacz wszystkie pola wyboru.
Po czym przejdź do:
[folder instalacyjny gry]\F1 22\__Installer\vc\vc2015\redist
po czym zainstaluj/napraw poniższe aktualizacje:
vc_redist.x86
vc_redist.x64
[folder instalacyjny gry]\F1 22\__Installer\vc\vc2019\redist
po czym zainstaluj/napraw poniższe aktualizacje:
vc_redist.x64
Odpowiadając na post staraj się przekazać możliwie najwięcej informacji na temat tego co zauważyłeś podczas wykonywania kroków. Czy podczas instalacji napotkałeś jakieś błędy, lub czy którejś aktualizacji nie mogłeś zainstalować etc.
- 3 years ago
@EA_Kuba . Niestety nic nie pomogło . Nadal wywala grę bez żadnego kodu błędu. Naprawcie tą grę bo nie tylko ja mam takie problemy a dodam , że inne o wiele bardziej wymagające gry działają na ultra ustawieniach bez problemu na moim laptopie.
- 3 years ago
Witam zgadzam się z kolegą albo oddać kasę za Grę którą wywala do pulpitu albo to naprawić bo te wasz gry mało kasy nie kosztują .A inne gry smiagają jak Burza
- 3 years ago
I jak tam znalazł już ktoś sposób na wieszanie się gry podczas kariery ?!
Wywala do pulpitu i nie da się grać w tą gra wcale ...
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @AdamAdamski_PL
Od czasu mojego ostatniego postu została wydana aktualizacja gry, która wprowadziła pewne poprawki związane ze stabilnością gry. Czy po aktualizacji problem występuje nadal?
@Dillu86 Przykro mi, że doświadczasz problemów z działaniem gry.
Chętnie pomogę, nie mniej będę potrzebował więcej informacji na temat tego jak problem wygląda u Ciebie.
Czy wykonywałeś kroki, które znajdują się w tym wątku, a są nimi:
- Sprowadzenie gry do domyślnych ustawień
- Uruchomienie gry jako administrator
- Roll back sterownika
- Instalacja gry na innym dysku
- Odłączanie urządzeń podpiętych do portów USB
- Aktualizacja systemu/ NET Framework (oraz włączenie platformy z poziomu Panelu sterowania)
- Ponowna instalacja aktualizacji VC++, których instalatory znajdują się w folderze gry
Ważne: Jeśli, przy wykonywaniu któregokolwiek z kroków, pojawił się błąd, lub inny komunikat, ewentualnie któregoś z kroków nie wykonałeś - daj nam znać.
About F1® Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 7 days ago
- 10 days ago
- 16 days ago
Problem z F1 2023 i 2024
Solved19 days ago