Forum Discussion

Leoniiarz's avatar
3 years ago

f1 22 nie wykrywa kierownicy-thrustmaster t248

Dzień dobry,f1 22 nie wykrywa kierownicy-thrustmaster t248.

Pozdrawiam.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Witam @Leoniiarz,

Obecnie badamy zgłoszenia dotyczące sytuacji, gdzie F1 22 nie wykrywa kierownicy.

Można sprawdzić ten wątek na naszej angielskiej tablicy tutaj.

W między czasie warto wypróbować kroki, które pomogły niektórym graczom.

Poniżej zebrałam najważniejsze z nich:

1. Odłącz zbędne urządzenia USB. Gdy gra jest uruchomiona, odłącz kabel USB od kierownicy, a następnie podłącz go z powrotem, aby ponownie skalibrować kierownicę.
    1. Odłącz kierownicę i pedały. Rozegraj pełny wyścig na sterowaniu klawiatura + mysz. Następnie, gdy gra wciąż działa, podłącz kierownicę i pedały (Ważne: pedały podłącz bezpośrednio do kierownicy a nie do PC) i rozegraj wyścig.
    1. Odłącz kierownicę. Przeinstaluj sterowniki do kierownicy (nawet, jeśli masz najnowsze) a następnie ponownie uruchom komputer. Uruchom F1 22 i podłącz kierownicę.
    1. Pobierz sterownik Thrustmaster T150 (nawet, jeśli posiadasz inny model kierownicy Thrustmaster), a następnie ponownie uruchom komputer i załaduj F1 22.

Proszę daj nam znać, jeśli to zadziała.

Pozdrawiam

EA_Kalina

• Również mam ten sam problem kierownica t300rs. Gra nie wykrywa kierownicy po podłączeniu shiftera zaczyna wykrywać 5 kierownic w tym moją natomiast to nic nie daje zupełnie, dodam że w każdej grze kierownica działa perfekcyjnie

• Ja także mam problem z podłączeniem swojej kierownicy Thrustmaster t80 488 ferrari edition. Gra nie widzi mojej kierownicy 

• TTFoto's avatar
    TTFoto
    2 years ago

Takich cyrków nie ma ani w Dirt, ani w 15 letnim RBR.
    To wstyd, że takie akcje się dzieją w nowej grze produkowanej przez Codemasters.
    Bardzo mocno zaczynam się obawiać o nowe WRC.

Wczoraj F1 22 wyleciało na pysk. Nie będę wypinał, przeinstalowywał i odwalał cyrków dla jednej niedopracowanej produkcji 
    w czasie, kiedy cała reszta AC/ACC/D2/RBR/FH5 działa jak należy.

To jest wasza wina.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @TTFoto 

Zważając na to, że ostatni komentarz pojawił się w lipcu 2022 roku, chcielibyśmy poinformować, że wątek został zamknięty. Jednak jeśli potrzebujesz pomocy naszej społeczności do rozwiązania problemu z działaniem gry, zachęcamy do utworzenia nowego postu.

Pozdrawiam,

_Kalina

About F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.173 PostsLatest Activity: 7 days ago