Forum Discussion
6 Replies
- EA_Kalina3 years ago
Community Manager
Witam @Leoniiarz,
Obecnie badamy zgłoszenia dotyczące sytuacji, gdzie F1 22 nie wykrywa kierownicy.
Można sprawdzić ten wątek na naszej angielskiej tablicy tutaj.
W między czasie warto wypróbować kroki, które pomogły niektórym graczom.
Poniżej zebrałam najważniejsze z nich:
- Odłącz zbędne urządzenia USB. Gdy gra jest uruchomiona, odłącz kabel USB od kierownicy, a następnie podłącz go z powrotem, aby ponownie skalibrować kierownicę.
- Odłącz kierownicę i pedały. Rozegraj pełny wyścig na sterowaniu klawiatura + mysz. Następnie, gdy gra wciąż działa, podłącz kierownicę i pedały (Ważne: pedały podłącz bezpośrednio do kierownicy a nie do PC) i rozegraj wyścig.
- Odłącz kierownicę. Przeinstaluj sterowniki do kierownicy (nawet, jeśli masz najnowsze) a następnie ponownie uruchom komputer. Uruchom F1 22 i podłącz kierownicę.
- Pobierz sterownik Thrustmaster T150 (nawet, jeśli posiadasz inny model kierownicy Thrustmaster), a następnie ponownie uruchom komputer i załaduj F1 22.
Proszę daj nam znać, jeśli to zadziała.
Pozdrawiam
EA_Kalina
Również mam ten sam problem kierownica t300rs. Gra nie wykrywa kierownicy po podłączeniu shiftera zaczyna wykrywać 5 kierownic w tym moją natomiast to nic nie daje zupełnie, dodam że w każdej grze kierownica działa perfekcyjnie
- EA_Kalina3 years ago
Community Manager
Hej @Leoniiarz @Woodland98 ,
Dajcie znać czy najnowsze aktualizacje sterowników do Thrustmaster pomogły Wam wrócić na tor F1?
Ja także mam problem z podłączeniem swojej kierownicy Thrustmaster t80 488 ferrari edition. Gra nie widzi mojej kierownicy
Takich cyrków nie ma ani w Dirt, ani w 15 letnim RBR.
To wstyd, że takie akcje się dzieją w nowej grze produkowanej przez Codemasters.
Bardzo mocno zaczynam się obawiać o nowe WRC.
Wczoraj F1 22 wyleciało na pysk. Nie będę wypinał, przeinstalowywał i odwalał cyrków dla jednej niedopracowanej produkcji
w czasie, kiedy cała reszta AC/ACC/D2/RBR/FH5 działa jak należy.
To jest wasza wina.- EA_Kalina2 years ago
Community Manager
Hej @TTFoto
Zważając na to, że ostatni komentarz pojawił się w lipcu 2022 roku, chcielibyśmy poinformować, że wątek został zamknięty. Jednak jeśli potrzebujesz pomocy naszej społeczności do rozwiązania problemu z działaniem gry, zachęcamy do utworzenia nowego postu.
Pozdrawiam,
_Kalina
About F1® Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 7 days ago
- 10 days ago
- 16 days ago
Problem z F1 2023 i 2024
Solved19 days ago