Forum Discussion
9 Replies
- EA_Kalina2 years ago
Community Manager
Hej @Musashi_Polska
Warto wypróbować kroki, które pomogły niektórym graczom.
Poniżej zebrałam najważniejsze z nich:
- Odłącz zbędne urządzenia USB. Gdy gra jest uruchomiona, odłącz kabel USB od kierownicy, a następnie podłącz go z powrotem, aby ponownie skalibrować kierownicę.
- Odłącz kierownicę i pedały. Rozegraj pełny wyścig na sterowaniu klawiatura + mysz. Następnie, gdy gra wciąż działa, podłącz kierownicę i pedały (Ważne: pedały podłącz bezpośrednio do kierownicy a nie do PC) i rozegraj wyścig.
- Odłącz kierownicę. Przeinstaluj ponownie sterowniki do kierownicy (nawet, jeśli masz najnowsze) a następnie ponownie uruchom komputer. Uruchom F1 23 i podłącz kierownicę.
- Odłącz zbędne urządzenia USB. Gdy gra jest uruchomiona, odłącz kabel USB od kierownicy, a następnie podłącz go z powrotem, aby ponownie skalibrować kierownicę.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @GrubyUwU
Jeśli odpowiedź @EA_Kalina pomogła Ci w rozwiązaniu problemu nie zapomnij oznaczyć jej jako rozwiązanie.
- @EA_Kalina Nadal gra nie widzi kierownicy
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @GrubyUwU
Dzięki za odpowiedź.
Czy mógłbyś proszę powiedzieć nam jakie dokładnie kroki zostały przez Ciebie wykonane dotychczas?
Szukając rozwiązania tego problemu, natknąłem się na rozwiązanie na forum Steam dotyczące starszej wersji F1. Sprawdź czy to rozwiązanie pomoże w Twoim przypadku.
Preinstalowywałem sterowniki, odpinałem kierownicę poza grą i w grze, w trakcie wyscigów także, już praktycznie wszystko co było możliwe
- EA_Kalina2 years ago
Community Manager
@GrubyUwU czy po uruchomieniu gry z poziomu zupełnie nowego konta administratora występują te same problemy?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @GrubyUwU
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem dzięki wskazówkom od @EA_Kalina.
Mam ten sam problem ps5. Zestaw baza tgt II z kierownica sf 1000 ferrari z tego co widzę ea twierdzi ze kierownica powinna działać. U mnie gra jej nie widzi, macie jakiś pomysł?
Mam problem z F1 24 na konsoli ps5.. nie widzi kierownicy T150..HELP me
About F1® Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 7 days ago
- 10 days ago
- 16 days ago
Problem z F1 2023 i 2024
Solved19 days ago