f1 23 wyłącza się
Dzień dobry 🙂
Od jakiegoś czasu mam problemy z grą F1 23.
W grze mam już rozegraną całkiem pokaźną liczbę godzin, bo ponad 116. Komputer ma dobrą specyfikację na tyle, że mogłem sobie pozwolić na rozgrywkę w najwyższych możliwych detalach, także na pewno nie jest on problemem.
Dotychczas gra nie sprawiała żadnych problemów, jednak teraz wyłącza się ona w momencie uruchomienia wyścigu. Nieważne czy w trybie kariery, czy też w trybie quick race.
Gra uruchamia się normalnie, w menu działa normalnie, tryb kariery lub dowolny inny funkcjonuje prawidłowo.
Ale nagle zaczęła wyłączać się w kilka sekund po ekranie ładowania wyścigu nr 7 w trybie kariery.
Wygląda to tak, że po ekranie ładowania jest krótka cutscenka wprowadzająca w daną lokalizację, po czym brutalnie jest ona przerywana i wyrzuca mnie do pulpitu. Równie brutalnie po przeklikaniu do opcji "wyłącz grę" wyrzuca mnie do puplitu (czarny ekran, pół sekundy, pulpit).
Bardzo jest to dziwne, gdyż - jak wspominałem - na ponad 100 rozegranych godzin, gra nie sprawiała kłopotów.
Sprawdziłem inne wyścigi i jest to samo. Wyłączają się w trakcie wprowadzenia, co uniemożliwia rozgrywkę.
Specyfikacja jest dobra, a sterowniki najnowsze.
Co może być przyczyną i jak rozwiązać tę sytuację?
Pozdrawiam,
Wojciech