Forum Discussion

OskarDan's avatar
OskarDan
New Novice
24 days ago

F1 24 nie uruchamia się

Dzień dobry,

Mam problem z grą f1 24 na PC. Gra po wyświetleniu ekranu ładowania po prostu się wyłącza i nie wyskakuje żaden błąd. Probowałam wielokrotnie opcję "napraw" ale nie pomogło. 

Załączam plik "DxDiag"

Z góry dziękuję za pomoc. 

10 Replies

• Spróbowałem wszystkie trzy propozycje. Niestety nie pomogło :(

• OskarDan's avatar
    OskarDan
    New Novice
    21 days ago

Spróbowałem wszystkie trzy propozycje. Niestety nie pomogło :(

Czy powinienem spróbować go odinstalować i instalować ponownie? Jeżeli go odinstaluję, nie będę musiał go kupić jeszcze raz?

Z góry dziękuję za pomoc.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 days ago

Gra jest przypisana do Twojego konta EA, co oznacza, że po odinstalowaniu będzie można ją ponownie pobrać z Biblioteki EA.

Pamiętaj, aby zainstalować grę w lokalizacji domyślnej.

• Mam to samo 

Sterowniki aktualne naprawiałem i instalowałem ponownie zero reakcji 

• OskarDan's avatar
    OskarDan
    New Novice
    12 days ago

Niestety też się nie udało. Tak samo jak na moim koncie, uruchamia się i po kilku chwil wyłaczał się :( 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Operating System: Windows 11 Pro 64-bit (10.0, Build 26100) (26100.ge_release.240331-1435)
                     Language: Polish (Regional Setting: Polish)
          System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
                 System Model: To Be Filled By O.E.M.

Wygląda na to, że system operacyjny, którego używasz to Windows 11 Pro 64-bit z wersją build 26100. Jednak do tej pory oficjalne wersje Windows 11 nie miały takiego numeru build. Może to wskazywać na np. wersję testową, dlatego sprawdź ustawienia aktywacji w systemie Windows.

Sprawdź także spójność systemu pod kątem błędów za pomocą kontrolera plików systemowych.

• Cześć,

mam Windows 11 i wczoraj zainstalowałem f1 24 przez EAapp i miałem podobny problem.

Nie ma co liczyć na pomoc EA, poziom pomocy sami widzicie: macie nie taką wersję systemu windows albo porady typu: zainstaluj na nowo grę, utwórz konto administratora, zaktualizuj sterowniki itp. To nie pomoże.

Od pół roku czekam na realną problem z myszą w FC 25, która ucieka w górny lewy róg po 4 sekundach. EA jak zwykle każe aktualizować sterowniki, ea app itp. zamiast naprawić grę. Pomogłem sobie sam kupując pada xbox ;)

Co do problemu z włączeniem f1 24 też sam znalazłem rozwiązanie, robiąc to:

Zainstalowałem DirectX End-User Runtime:

https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=35

To nie wystarczyło lub wcale nie było potrzebne, ale zainstalowałem.

Następnie zainstalowałem:

Visual Studio 2015-2022 zarówno x86, jak i x64:

https://learn.microsoft.com/en-us/cpp/windows/latest-supported-vc-redist?view=msvc-160

Pomogło. Teraz gra działa dobrze.

Mam nadzieję, że to pomoże również Wam.

Pozdrawiam

About F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.187 PostsLatest Activity: 2 days ago