Forum Discussion
Czym jest tryb Mój zespół w F1® 25?
Tryb Mój zespół umożliwia przeżycie kariery w F1® jako właściciel zespołu.
Będziesz nadzorować wszystkie składowe sukcesu swojego zespołu, od rozwoju bolidu po negocjacje kontraktowe, a każda decyzja wpłynie na twoją drogę na szczyt.
Jak zacząć grę w trybie Mój zespół w F1® 25
- Przejdź do menu głównego i wybierz Kariera.
- Wybierz opcję Kariera w trybie „Mój zespół”, a potem Utwórz nową.
- Jeśli masz już skonfigurowany Mój zespół, wybierz Wznów karierę.
- EA_Kalina3 months ago
Community Manager
Jak pomóc swojemu zespołowi odnieść sukces w F1® 25
Oto kilka kluczowych wskazówek, które pomogą ci profesjonalnie kierować zespołem.
Efektywne zarządzanie kierowcami
W trakcie sezonu będziesz zarządzać dwoma kierowcami. Im silniejszy skład, tym więcej punktów można zdobyć.
Wypróbuj te wskazówki, aby zoptymalizować swój zestaw kierowców.
- Wybierz konsekwentnego głównego kierowcę i połącz go z kimś, kto ma duży potencjał rozwoju.
- Przejdź do sekcji Kadra > Kierowcy > Rynek kierowców, aby wyszukać nowe talenty i negocjować z wieloma kierowcami przed rozpoczęciem okienka kontraktowego.
- Aby nawiązać dobre kontakty z kierowcą, umów się z nim na spotkanie przed rozpoczęciem kontraktu.
- Przejdź do sekcji Kadra > Kierowcy > Skład kierowców, aby śledzić formę i morale poszczególnych zawodników. Mogą one mieć wpływ zarówno na wydajność, jak i wartość kontraktu.
Skup się na strategicznych ulepszeniach bolidów
Twój zespół inżynierów zajmuje się rozwojem bolidu, ale to twoje decyzje kierują tym procesem. Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się skupić na bolidzie jednego kierowcy, czy też rozwijać oba równomiernie, wybór ulepszeń powinien spełniać wymagania zarówno strategii, jak i toru.
Uwaga: Priorytetowe traktowanie ulepszeń dla lepszego kierowcy może dać ci przewagę nad rywalami, ale może też źle wpłynąć na morale i renegocjacje kontraktów.
Oto kilka wskazówek dotyczących zarządzania rozwojem bolidu:
- Przejdź do centrum dowodzenia zespołu i wybierz Inżynierię, aby:
- obserwować takie rzeczy, jak badania, rozwój i historia postępów;
- przydzielać ulepszenia bolidów i zarządzać komponentami;
- sprawdzać, czy dostępne są ulepszenia działu.
- Wybieraj cele badawcze na podstawie typu toru i opinii kierowców.
- Wydawaj punkty zasobów, aby rozpocząć budowę części do bolidu.
- Po zbudowaniu ulepszenia bolidu przypisz je wybranemu kierowcy.
Zbuduj silną ekipę pracowników
Twoi pracownicy są podstawą rozwoju zespołu. Ci specjaliści odgrywają kluczową rolę w rozwoju, produkcji i badaniach bolidów.
Budowanie siły roboczej może sprzyjać:
- zmniejszeniu opóźnień w budowie ulepszeń i ich awaryjności;
- poprawie morale;
- przyspieszeniu cykli ulepszeń.
Wypróbuj te wskazówki, aby zoptymalizować siłę roboczą.
- Przejdź do sekcji Kadry > Pracownicy, aby przeglądać i przydzielać dostępny personel.
- Zatrudniaj strategicznie w oparciu o cele ulepszeń i cele sezonu.
- Przydzielaj pracowników do aktywnych projektów, aby przyspieszyć rozwój i zwiększyć szanse na sukces.
About F1® Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 17 days ago
- 2 months ago