Forum Discussion

DUSZEK_PLCR7's avatar
2 years ago
Solved

Kierownica T300 RS GT Edition Problem Lag/Zacinanie się

Jestem posiadaczek kierownicy Thrustmaster T300 RS GT Edition. Problem pojawia się tylko w grze F1 23 od EA. Mianowicie przez około pierwsze około 15 minut kierownica zachowuje się tak jak powinna. Żadnych problemów. Natomiast po pewnym czasie występują pewnego rodzaju zacięcia się kierownicy w grze. Innymi mówiąc ja kierownicą obracam lub zmieniam ilość dodawanego gazu, lecz w grze na jakieś 2 sekundy kierownica zostaje w jednym miejscu i gaz również. To sam dzieje się z przyciskami, np. klikam w menu zejście w dół to czasami może on się zaciąć i ciągnąć przez 2 sekundy w dół, choć ja już nie trzymam tego przycisku. Przetestowałem kierownice przez długi czas w innych grach takich jak: F1 22, F1 2021, F1 2020, Assetto Corsa i nigdzie nie występuje ten problem. Próbowałem już: zainstalować starsze sterowniki, zmieniać opcje w grze, zmieniałem miejsce instalacji gry na inny dysk i nic nie pomogło. W przyszłości dodam obrazujący ten błąd film dla przybliżenia sytuacji.

• Witam @EA_Kuba 
    Obecnie problem nie występuje. Być może jedna z aktualizacji naprawiła ten błąd. 

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @DUSZEK_PLCR7 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i wybacz późną odpowiedź. 

Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal? 

Na angielskim forum znalazłem wątek odnośnie wspominanego przez Ciebie modelu kierownicy, nie mniej problem zdaje się być związany z Force Feedback. 

• Witam @EA_Kuba 
    Obecnie problem nie występuje. Być może jedna z aktualizacji naprawiła ten błąd. 

About F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.173 PostsLatest Activity: 6 days ago