Forum Discussion
Znajome twarze, nowe możliwości
Zarówno Mój zespół, jak i kariera kierowcy korzystają ze znaczących zmian w systemie ikonicznych kierowców w F1® 25.
Po raz pierwszy oba te tryby umożliwią zatrudnianie ikonicznych kierowców zespołom sterowanym komputerowo (SI). Wyobraź to sobie: możesz znaleźć się koło w koło z Michaelem Schumacherem w nowoczesnym Ferrari lub Ayrtonem Senną w tegorocznym McLarenie, a wszystko to ścigając się jako ikoniczny kierowca zwerbowany lub wybrany do twojego zespołu.
Ta zmiana – wraz z funkcjami specyficznymi dla trybu Mój zespół, takimi jak wspomniany wcześniej nowy system kontraktów i nowa opcja umożliwiająca zwiększenie częstotliwości transferów kierowców – bez wątpienia doprowadzi do nieoczekiwanych zmian w składach zespołów z sezonu na sezon.
W ramach kolejnej nowości F1® 25 daje możliwość dodania jedenastego zespołu do stawki w karierze kierowcy: albo Konnersportu z „Drogi do sławy”, albo – wyłącznie w Edycji Ikonicznej – zespołu APXGP z nadchodzącego filmu F1*** Apple Original Films. Każdemu z tych zespołów towarzyszy para ikonicznych kierowców.
Co więcej, w przypadku trybu Mój zespół możesz przejąć jeden z tych dwóch zespołów i poprowadzić go do mistrzostwa konstruktorów, tak samo jak w przypadku własnego zespołu.