Forum Discussion

3 Replies

• @Greg2327 Ajjj szkoda nerwów ziomek ja już też kur**y dostaje jak widzę co się dzieje na ekranie i że przegrywasz nie ze swojej winy. Ta niemoc jest najgorsza bo nic z tym nie zrobisz a zrobiłem wszystko co możliwe. Miejmy nadzieję że K2 dogada się z FIFA. Spróbuj na wi-fi zagrać mi się lepiej gra jak masz gorszy internet niż po kablu hahha
  • Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago
    @spartaklub-----1 Nic to nie daje, ethernet i wifi to samo na światłowodzie. Internet z hotspotu z telefonu to samo (słaby zasięg u mnie lte, do tego orange pingi w grze ponad 100ms, ale i tak wydaję sie że są mniejsze opóźnienia. Tylko co chwile mam straty pakietów na czerwono, więc też odpada) jedyna nadzieja w konkurencji tak jak piszesz. Od ea już nic nie zamierzam kupować tak czy inaczej.
  • Widzisz trochę potwierdzasz moje przypuszczenia. Ogólnie to chciałem żebyś to sprawdził bo akurat w PS5 karta sieciowa wi-fi ma większą przepustowość niż na kablu xd jaja i końcówka Ethernet nie grzeje się tak co może powodować odliczenie (inżynierowie Sony postanowili dać port LAN centralnie przy nawiewach gorącego powietrza z konsoli hahah) a co do internetu mobilnego itp to czytałem że najwięksi usługodawcy w Polsce typy Orange Vectra UPC mają kolokwialnie w * dzielenie się łączami z mniejszymi podmiotami oferujących internet. Ogólnie chodzi o routing czyli jak od Ciebie są kierowane właśnie pakiety i zamiast np łączyć się ze wspólna infrastruktura internetowa z mniejszymi podmiotami w Polsce to oni bazują tylko na swoich. I tu powstaję w głowie pytanie/odpowiedz czy to nie jest tak właśnie że zamiast z twojej lokalizacji pakiety powinny iść do Warszawy i spowrotem to idą np przez Niemcy Francję itp. ja kiedyś zauważyłem to że łącze się z serwerami w Warszawie ale przez Londyn czyli ja-londyn-warszawa-ja . Ms był w normalnie i utraty pakietów nie było ale czuć było mega opóźnienie no tak jakby właśnie to wszystko wolno szło a że mam dobry internet to połączenie było stabilne według ich narzędzi w grze, ale rzeczywiste moje pakiety musiałby pokonać dodatkowe kilometry. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 3 days ago