Forum Discussion

Dejf94's avatar
2 years ago

EA SPORTS FC™ 24 - niedoskonałości rozgrywki i potrzebne poprawki

Brak poprawek z poprzednich serii? - Check

Brak reakcji na zgłoszenia problemów przez graczy? - Oczywiście check

Chwalenie się ile to nowych możliwości w nowej odsłonie, a potem sprowadzenie tej gry do kilku [edytowane przez EA_Kuba]zagrań, które działają? - check

Obsługa klienta, gdzie nawet jak piszesz do nich po angielsku, to dalej używają google translatora i wychodzą cuda w zdaniach? - check

Zamiast skupić się na [edytowane przez EA_Kuba] poprawkach, to świetnym pomysłem będzie dodanie kobiet do gry. 

- 8 pojedynków na 10 przegranych z kobietą, dodam, że sterowałem Araujo 🙂

- w normalnej sytuacji kobieta nie dokopie Ci z połowy boiska, tak niektóre kopią mocniej niż R, Carlos, logiczne

Dodatkowo zgłaszałem wielokrotnie błędy związane z rozgrywką:

- Automatyczna zmiana zawodników w sytuacjach, gdzie podbiegam obrońcą do przeciwnika, a tutaj nagle znacznik się zmienia na oddalonego piłkarza

- Jedno, dwa złe podania na 5m rozumiem, ale za każdym razem, gdy chce zagrać z pierwszej piłki? I to nie byle kim - Pedri w wersji Centurion, on przecież nawet ma złoty styl tiki taka

- Kick off glitch, jak nie zmienisz szybko na swojego obrońcę, to tracisz bramkę, ale tutaj też jest niełatwa sprawa, bo nawet jak zmienisz, to gra Ci zmieni automatycznie na kogoś innego i bujaj się

- Odbiory piłki prawie nie istnieją, w niektórych sytuacjach. Styl gry, który ma Messi, to jest śmiech na sali, mogę napierdzielać po przycisku do [edytowane przez EA_Kuba]śmierci, mieć VVD i Araujo na obronie i tak kupsko zrobię

* Czasami ta opcja nawet nie działa, klikam odbiór, a mój piłkarz odskakuje nienaturalnie od przeciwnika i najczęściej w przeciwnym kierunku, w którym biegnie przeciwnik

* Dlaczego każdy [edytowane przez EA_Kuba] kontakt w polu karnym to przewinienie? Chociaż teraz nie ma czerwonych kartek za każdym razem

- Mocne podania górą, przecież ja rozumiem, że to Arcade, ale przecież to wygląda czasami jak gameplay z * gry, którą dorzucali do jakiejś gazetki dla dzieci

- No loss glitch, czyli wychodzenie graczy przy remisach i nie zaliczaniu im tego jako porażka, TERAZ NAWET PRZED RZUTEM KARNYM MOGĄ WYJŚĆ BEZ KONSEKWENCJI 

- Sytuacja: wygrywam 4:1, przeciwnik opuszcza mecz, jest informacja, że tak się stało, a nagle po tym dostaję komunikat, że mój rezultat jest analizowany, wychodzę i mam okienko, że się rozlączyłem z meczu 🙂 Support w takich sytuacjach mi sugerował, żebym zainstalował grę na nowo - BOSKA RADA typu weź skocz z mostu jak ci źle, odrodzisz się kimś innym i będzie ci lepiej

- Finezyjne strzały z fałsza i nie tylko, są miejsca, z których strzał to insta bramka i mogę postawić Van der Saara, albo Klebaniuka na bramce i nie będzie różnicy

- Nie rozumiem czasami czemu, mając Daviesa na LO nie mogę dogonić Griezmana w zwykłej wersji, może na złą matematykę chodziłem, ale wg mnie 93>80 a nie odwrotnie

- Kolejna gra i kolejny raz gameplay wygląda jak mecz hokeja na lodzie, ci piłkarze się ślizgają bo boisku

- Ta gra jest tak schematyczna i nudna, że rzygać się chce

* Kick off glitch

* Rajd skrzydlowym do konca, passback

* Finezyjne strzaly z falsza

I te 3 rodzaje sytuacji występują w 90% spotkań, zero kreatywności, byle się dostać w odpowiednie miejsce i strzelić bramkę i ciągle w ten sam sposób, a wy się chwalicie nowymi sztuczkami, nowymi animacjami, ale pewnie

ODINSTALUJ GRĘ I ZAINSTALUJ PONOWNIE, NA PEWNO POMOŻE

14 Replies

• robertus31's avatar
    robertus31
    Rising Rookie
    2 years ago

To ja jeszcze od siebie dorzucę kolejny punkt ale także pytanie. Mianowicie chodzi o błąd czy to w menu czy to np. podczas robienia sbc albo w zarządzaniu składem, konkretnie zawieszająca się gra i nic się nie da zrobić. Jedynie restart gry pomaga. a jeszcze wspomnę o zawieszającym się sklepie. Mówię tu o wersji na PS5. Najbardziej frustruje to, że robiąc sbc jak gra się zawiesi trzeba je robić od nowa. I teraz pytanie czy jest to faktycznie wada tego gniota czy wina niestety konsoli?

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    2 years ago
    @robertus31 To niestety wina gry. Ja na pc mam to samo. Nie zawsze to występuje ale co jakiś czas. To wygląda tak jakby jedno okno nakładało się na drugie i wtedy działa tylko przesuwanie belek na górze. Nic więcej.
  • LukasWesel86's avatar
    LukasWesel86
    2 years ago

To nie jest tylko problem z fifa to samo jest z produktem UFC  5     w weekend  nie dasz rady nawet oddac ciosu stoisz i nic nie robisz a ktos cie nawala mimo ze ma duzo gorszego zawodnika , i to widac ze jest problem z EA   to jest * . Pozdro

• robertus31's avatar
    robertus31
    Rising Rookie
    2 years ago

Sytuacja z dzisiejszego champions. Szanowne EA postanowiło zaliczyć wygrany mecz jak porażka co uniemożliwiło wejście na wyższą rangę. ekran pokazała się jako wygrany mecz 5:1, nacisnąłem przycisk aby przejść dalej po czym wyrzuciło mnie do głównego menu. Wszedłem następnie do UT i ukazał się komunikat, że wyszedłem podczas wcześniej rozgrywanego meczu. EA dno i i tona mułu. Cisną się już na usta różne epitety. nie pozdrawiam programistów EA. Dochodzą też inne smaczki takie jak np. rozchodzenie się obrony na kilometr przy szerokości 22, tak by w kolejnym meczu ta sama obrona była już murem nie do przejścia. Jest jeszcze tego dużo więcej ale szkoda strzępić

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,661 PostsLatest Activity: 6 days ago