EA SPORTS FC 24 [PC] -WYRZUCANIE Z MECZU DO OKIENKA WINDOWSOWEGO
Witam,
W trakcie gry online EA Sports FC 24 na komputerze PC (gry towarzyskie, division rivals) często w kluczowych momentach meczu, rozgrywkę z całego ekranu przenosi do okienka Windowsowego - przestaje wówczas działać PAD. Wówczas trzeba szybko kliknąć w okienko z grą, ponownie otwiera się na całym ekranie i można kontynuować. Dzieje się to kilka razy w meczu ! Często tracę przez to gole, w kluczowych momentach na kilka sekund tracę kontrolę nad zawodnikami. CO może być tego przyczyną ????
Załączam zdjęcie, jak to faktycznie wygląda + DXDiag.
Mam nowy oryginalny PAD SOny, dodatkowo operując w ustawieniach gry czasami muszę wspomagać się myszką, gdyż nie mogę trafić na opcję, którą chcę wybrać, bo np, przeskakuje mi czasami co dwie pozycje. W trakcie gry PAD działa oczywiście bez zarzutu. Po zakończeniu meczu, wyświetleniu wyniku, często klikanie przycisku DALEJ nie powoduje przejścia do widoku składu. KLikam, klkam widać że jest reakcja opcji 'Dalej", ale gra nie reaguje. Czasami pomaga przejście do powtórek, wybranie jakiejś powtórki gola, wówczas udaje się definitywnie zakończyć mecz, przechodząc do składu.
CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ TYCH PROBLEMÓW ? Najgorsze jest to wyrzucanie gry do okna windowsowego i utrata sterowności nad zawodnikami..