Forum Discussion

SiceekRs's avatar
SiceekRs
Seasoned Rookie
2 years ago

Easf 24 zacina się po zakończeniu połowy meczu

Witajcie mam problem z eafc24 po zakończeniu połowy meczu zawodnicy schodzą do szatni naciskam przycisk żeby pominąć i gra zawiesza się zawodnicy stoją nie ruszają się trzeba resetować grę 

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @SiceekRs 

Dzięki za Twój post.

Daj nam znać w jakim trybie tak się dzieje (ewentualnie sprawdź różne), na jakiej platformie grasz i jakie ewentualnie kroki masz już za sobą.

• Dołączam się - mam dokładnie to samo. Zauważyłem to w trybie kariery menedżera. W zasadzie tylko ten tryb na razie staram się rozegrać. Konsola: Nintendo Switch. Noszę się już z zamiarem zwrócenia gry gdyż praktycznie nie da się grać. Czasami jest tak, że muszę jeden mecz spróbować rozegrać 4-5 razy żeby się nie zaciął. Jakbym miał procentowo ocenić to około 80% meczów się zacina w ten sposób. Najgorsze że nie ma żadnej reguły. 

Inne sytuacje to negocjacje kontraktów - zacinają się praktycznie na końcu i również jedynym wyjściem jest reset gry.

Proszę o rozwiązanie problemu. 

• Hej @EA_Kalina, czy jest może rozwiązanie tego problemu?

Nie wiem na ile się to sprawdza ale zauważyłem, że jak nie robię treningów to zacinanie w połowie meczu występuje rzadziej (o ile w ogóle? - muszę jeszcze po testować). 

Natomiast co do zawieszania się gry na negocjacjach: w momencie zawieszenia gdy wyjdę do głównego menu Nintendo i z powrotem wchodzę w grę (jeszcze zawieszoną) to na ułamek sekundy w lewym dolnym rogu pokazuje się symbol "pause" (dwie pionowe kreski, kolor żółty, w żółtym kółku - takim samym jak podczas negocjacji symbol A). Może warto sprawdzić jaki jest powód pausowania, czy w ogóle to możliwe, jak to wyłączyć?

Może moje wskazówki jakoś się przyczynią do usunięcia błędów? O ile w ogóle komuś na tym zależy? 

• @EA_Kalina czy są jakieś ustalenia w tej kwestii?

Mogę potwierdzić, że odkąd nie korzystam z treningów przedmeczowych to gra nie zacina się w połowie. Jeśli chodzi o zacinanie negocjacji - do tej pory nie odkryłem reguły.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

Niestety, na tą chwilę nie posiadam nowych informacji. Doradzam także by oprogramowanie gry jak i konsoli było aktualizowane na bieżąco. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 6 months ago