2 years ago
FC 24 - Czarny ekran po uruchomieniu, crash (PC)
Kkupiłem FC 24 kilka dni temu na Steamie. Kiedy uruchamiam grę, ładuje się AC i FIFA otwiera się z czarnym ekranem w oknie, następnie tytuł FC24.exe w lewym rogu zostaje ukryty, a następnie crashuje w ciągu kilku sekund.
Wyczerpałem większość/wszystkie poprawki, jakie mogłem znaleźć w Internecie:
- Ponowna instalacja systemu Windows 10
- Odinstaluj/zainstaluj ponownie grę (kilka razy) i to samo w przypadku antycheatu. Zainstaluj certyfikaty dla Anticheat
- Uruchom z włączeniem/wyłączeniem administratora zarówno w grze, jak i w programie Anticheat
- Włączanie/wyłączanie optymalizacji pełnoekranowej
- Zweryfikowano spójność plików gry/naprawionych plików
- Próbowałem coś zrobić z CFG objętym ochroną przed exploitami w Windows Defender
- Uruchom z podłączonym kontrolerem lub bez niego
- Uruchom z bezpiecznym rozruchem
- Zrobiono wyjątki dla gry i AC w zaporze sieciowej
- Uruchom w trybie zgodności ze wszystkimi poszczególnymi systemami
- Odinstaluj zintegrowany procesor graficzny
- Wyłącz/włącz izolację rdzenia w programie Windows Defender
- Uruchom FC24 z Originem
Nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić, znajomi grający w FC24 nie mieli tego problemu lub go rozwiązali. Próbuję to naprawić od kilku dni, ale nic nie pomaga.
- @FCETHXS Witam. Komputer nie spełnia minimalnych wymagań. Tutaj nie chodzi stricte o DX12 ale o poziom funkcji. GTX 660 posiada 11_0 a potrzebny jest 12_0 dlatego gra się nie uruchamia i nic w tym przypadku nie da się zrobić. Co do zintegrowanych kart to gra się uruchamia ponieważ dla przykładu Intel Iris Xe ma poziom funkcji 12_1.