Forum Discussion
Dodam jeszcze że gra instalowana na platformie EA app , w ramach testu pobrałem dwie wersje gry , Polska z Polskim komentarzem i Angielską z Angielskim komentarzem ,do pliku z Polska wersją gry gdzie znajdują się pliki komentarzy umieściłem pliki z komentarzem "US" Angielskim I niestety ten zabieg nie działa gra nie widzi pliku "US" wiec są jeszcze inne pliki które odpowiadają za działanie tej funkcji . Piszę o tym bo komputery gamingowe to bardzo duża populacja i nie każdy kto inwestuje w PC kupuje PS5 , na PC gra działa szybciej , jest lepsza oprawa graficzna , na PS5 mam wrażenie że gra działa wolniej , ponawiam pytanie czy w "EA FC 25 - PC" będzie możliwość zmiany języka komentatora np. z Polskiego na English bez konieczności ponownej instalacji gry w innym języku.
Dziwna sprawa, ja posiadam polską wersję gry + angielski komentarz. Sposoby są dwa, regedit albo:
https://answers.ea.com/t5/Gry-z-serii-FIFA/Nie-moge-zmienic-jezyka-komentarza/m-p/12140101
- PBT_Piter1 year agoSeasoned Novice
Wypróbowałem drugi sposób i gra pobrała pliki ENG. ponad 3gb. ale w grze nadal mam zablokowany język PL komentarza , jeżeli chodzi o wpis do rejestru to mam cos dopisać czy kasować , wygląda na to że cos blokuje możliwość zmiany języka.
- PBT_Piter1 year agoSeasoned Novice
Dodam że w FIFA 23 mam to samo , pliki z komentarzem eng.us ściągnięte i nadal jest zablokowany język komentarza PL, problem jest w FC 24 I w FC 25 też pewnie będzie występował , generalnie u mnie działa tylko jeden język komentarza taki jak zaznaczę w instalacji , przekładanie pliku gry do innego folderu i ponowne wskazanie grze ten plik i zaznaczenie drugiego języka do pobrania nic nie daje , proszę programistów z EA żeby pochylili się nad tym problemem , na PS5 mam dostępne komentarze w trzech językach od ręki bez kombinowania , czyli da się zrobić.
- Avalayya1 year agoHero+@PBT_Piter W sumie ja nie mam nic więcej prócz jeszcze linijki:
CONFIG_APP_LOCALE = en-US
w pliku fcsetup.ini w Dokumenty>FC24