2 years ago
Gra nie wykrywa mi pada
Gra nie wykrywa pada, mogę używać tylko klawiatury i myszy co za tym idzie nie da się grać. Wszystkie sterowniki są aktualne i dodam też że w Fifie 23 wszystko śmigało.
Gra nie wykrywa pada, mogę używać tylko klawiatury i myszy co za tym idzie nie da się grać. Wszystkie sterowniki są aktualne i dodam też że w Fifie 23 wszystko śmigało.
Hej @KRAASZUU
Daj nam znać jakie kroki opisane na naszym forum udało Ci się już wykonać. Czy wcześniej gra wykrywała Twój pad? Napisz także jaki model kotrolera posiadasz.
Podbijam temat, mam fifke 24 tylko na ea app (nie na steam), ostatnią wersje fify 22 grałam przez steam na padzie i wszystko hulało. W tej edycji tak jak kolega wyżej nie wykrywa mi wogole pada, jest tylko opcja w grze klawa + mysz lub tylko klawa. Ciezko sie gra w takich ustawieniach. Co prawda mój pad juz ma swoje lata, ale skoro do fify 22 grało wszystko elegancko to chyba tu też powinno działać (mój kontrolerxTrust GCT 28). Prosze pomocy 😉
Zważywszy na to, że gra oficjalnie wspiera pad od Xbox, możesz spróbować skorzystać z programu emulującego ustawienia pada np. DS4Windows. Spróbuj też usunąć Ustawienia osobiste a na czas tworzenia nowych (nie zmieniaj nazwy pliku) podłącz pad za pomocą kabla (sprawdź różne porty USB).