Forum Discussion

KRAASZUU's avatar
2 years ago

Gra nie wykrywa mi pada

Gra nie wykrywa pada, mogę używać tylko klawiatury i myszy co za tym idzie nie da się grać. Wszystkie sterowniki są aktualne i dodam też że w Fifie 23 wszystko śmigało. 

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @KRAASZUU 

Daj nam znać jakie kroki opisane na naszym forum udało Ci się już wykonać. Czy wcześniej gra wykrywała Twój pad? Napisz także jaki model kotrolera posiadasz.

• zuuuzx's avatar
    zuuuzx
    2 years ago

Podbijam temat, mam fifke 24 tylko na ea app (nie na steam), ostatnią wersje fify 22 grałam przez steam na padzie i wszystko hulało. W tej edycji tak jak kolega wyżej nie wykrywa mi wogole pada, jest tylko opcja w grze klawa + mysz lub tylko klawa. Ciezko sie gra w takich ustawieniach. Co prawda mój pad juz ma swoje lata, ale skoro do fify 22 grało wszystko elegancko to chyba tu też powinno działać (mój kontrolerxTrust GCT 28). Prosze pomocy 😉

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Zważywszy na to, że gra oficjalnie wspiera pad od Xbox, możesz spróbować skorzystać z programu emulującego ustawienia pada np. DS4Windows. Spróbuj też usunąć Ustawienia osobiste a na czas tworzenia nowych (nie zmieniaj nazwy pliku) podłącz pad za pomocą kabla (sprawdź różne porty USB).

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 6 days ago