Forum Discussion

RandiHomie's avatar
2 years ago
Solved

Gra w każdym meczu offline/online ścina na 15/20 s i potem przyśpiesza

siemanko, mój problem dotyczy gry ea fc 24. Gra w każdym meczu offline/online ścina na 15/20 s i potem przyśpiesza. Komputer wymagająco jak najbardziej powinnien dawać radę. Pozmienialem już wiele ...
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @RandiHomie 

Dzięki za odpowiedź i przesłany przez Ciebie plik DxDiag. 

Obawiam się jednak, że problem z płynnym działaniem gry może być powiązany z procesorem, w który wyposażony jest Twój komputer. O ile ta jednostka należał😇 do jednych z bardziej wydajnych procesorów, teraz nawet na podstawie benchmarków jest poniżej minimalnych wymagań (Intel Core i5-6600K). 

Dochodzi do tego również maksymalnie wspierana częstotliwość pracy pamięci RAM (DDR3 1066/1333 vs DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V), oraz wykorzystywanie pewnych technologii związanych z zarządzaniem zasobami/architekturą procesora (AVX2)

Porównanie obu procesorów.

Możesz spróbować nieco odciążyć procesor poprzez:

Nie mniej z racji tego o czym wspomniałem wcześniej nie jestem w stanie zagwarantować, że powyższe kroki pomogą w rozwiązaniu problemu. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,661 PostsLatest Activity: 8 days ago