Forum Discussion

SebekO_o's avatar
2 years ago

Lagi w całej grze FC 24

Czołem,

Mam lagi w całej grze.

Od 16 października cała gra FC 24 dostała lagów. W menu tryb offline, online, UT, mecze Squad Battles, Division Rivals, Mistrzostwa UT, SBC...

Gram od 22 września. Do teraz nie było takich problemów. Próbowałem zaczerpnąć porady wszędzie. Mimo zmian wielu ustawień w karcie graficznej i w samej grze nic nie pomogło.

@EA_Kalina Wysłałem zgłoszenie z msinfo32 i dxdiag. 

Platforma PC

Karta graficzna GeForce GTX 3050 Ti

20 Replies

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago
    @Zawiatek To samo występuję na konsolach. Te porady obwiniają tylko Ciebie i twoje łacze. A to wina serwerów i gry. Nic nie zrobisz, wszystko zależy od Ea. A ona ma to w nosie, liczy się tylko kasa. Naciągneli nas frajerów na kolejną super edycje i tyle. Możemy mieć tylko pretensje do siebie niestety
  • Postanowiłem zainstalować GeForce Experience... Moim oczom ukazał się płynnie działający panel menu w grze FC 24. Postanowiłem pójść krok dalej i odpaliłem mecz Mistrzostw. No podnieta działa płynnie, da się grać! Włączyłem przerwę w meczu i BOOM. Tnie się. 

Co zrobiłem?

Po wielu sugestiach ludzi tutaj postawiłem nowy system Windows 11. Ustawiałem sterowniki karty graficznej tak jak tutaj sugerowano. Potem wprowadzałem zmiany w ustawieniach gry tak jak tutaj sugerowano. 

Czego absolutnie nie kazano robić? Instalować GeForce Experienece...

W tej chwili problem występuje tylko w animacjach i stałych fragmentach gry.

Obecne ustawienia gry:

Problem jest w EA. Odwieczna walka z "wiatrakami". Nie czekam na sposób naprawienia tego z poziomu użytkownika. Czekam na aktualizację gry, która ją naprawi. Tak stwierdzam, że to problem EA.

• Pozwoliłem sobie jeszcze na jeden test.

Zmieniłem poniższe ustawienia na takie jak na zrzucie:

Pozwoliłem sobie również na tzw. Naprawę Gry w aplikacji EA App.

Rozegrałem cały mecz i nie było żadnej przycinki gry. Animacje normalnie, stałe fragmenty również.

Co naprawiłem?

W sumie nie wiem, ale po za postawieniem nowego systemu wszystko zostało po staremu.

• @SebekO_o Witam ja wgrałem nowy system wszystkie sterowniki pobrałem grę na nowo formatowaniem wszytko i działa narazie działa zobaczę jak długo ale pomogło
  • Ta gra to jest jakiś żart, na początku miałem lagi, że się grać nie dało później te lagi ustąpiły jak dodałem fc na steam. Pograłem z 2 tygodnie i wczoraj lagi wróciły na nowo podczas stałych fragmentów w menu, szatni itp. w takcie gry są wyczuwalne mikrolagi.  Szlak człowieka może trafić

• SebekO_o's avatar
    SebekO_o
    2 years ago

Odpowiedź ze strony EA:

"Właśnie udało mi się zbadać tę sprawę we współpracy z odpowiednim zespołem i nie ma się Pan/Pani czym martwić. Wygląda na to, że kilku innych graczy również zgłosiło ten problem. Dobrą wiadomością jest jednak to, że studio Już o nim wie i pracuje nad jego rozwiązaniem. Dziękujemy za cierpliwość w tej sprawie. Proszę się nie martwić, zawsze chętnie pomożemy.

Proszę na bieżąco sprawdzać naszą oficjalną stronę internetową i profil w mediach społecznościowych w celu uzyskania informacji."

• U mnie gra chodzila elegancko aż nie zmienilem systemu z windowsa 11 na win 10. Zainstalowalem grę na nowo i mam ciągle jakies przycinki, probowalem wszystkiego i nic. Masakra...

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 42 minutes ago