Forum Discussion

e3ad78484e51c21's avatar
1 year ago

MIGOTANIE EKRANU TELEWIZORA PRZY URUCHAMIANIU GRY

Witam, po włączeniu gry FC24 na PS5 (gra kupiona w wersji cyfrowej w PS Store), po chwili zaczyna się migotanie ekranu telewizora, aż do momentu gdy konsola się samoistnie wyłącza jakby odcięło prąd. Żadna inna gra tak nie ma, telewizor nowy, konsola nowa. Próbowałem grzebać w ustawieniach, odinstalowywać grę i instalować od nowa. Co ciekawe, wersja na PS4 zdaje sie nie miec takiego problemu. W czym może tkwić przyczyna?

6 Replies

• Po zastosowaniu się do wskazówek, dalej występuje ten sam problem. W załączniku historia błędów, ale nie wiem czy konsola traktuje to jak błąd systemu, bo po restarcie konsoli po błędzie gry, pojawia się komunikat o nieodłączaniu kabla sieciowego bez wyłączania konsoli. Zaznaczę, że podłączenie kabli do konsoli jest bez zarzutu, a FC24 to jedyna gra w której tego typu zachowanie telewizora i konsoli występuje.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Dzięki za update @e3ad78484e51c216 

Podsyłam dalsze wskazówki:

- sprawdź, czy konsola PS5 ma najnowsze aktualizacje. Czasami migotanie ekranu może być spowodowane błędem oprogramowania, który został już naprawiony w nowszej aktualizacji

- sprawdź, czy konsola PS5 i ekran są połączone ze sobą za pomocą znajdującego się w zestawie przewodu HDMI. Jeśli masz taką możliwość, spróbuj użyć innego przewodu HDMI. Jeśli ekran ma wiele portów HDMI, spróbuj użyć innego portu. Sprawdź też, czy wybrano właściwy kanał dla złącza HDMI.

-  w ustawieniach PS5 przejdź do ekranu i ustawień wideo, a następnie spróbuj zmienić rozdzielczość. Jeżeli używasz trybu HDR, spróbuj go wyłączyć, aby zobaczyć, czy to rozwiąże problem.

- sprawdź, czy telewizor jest kompatybilny z PS5 i czy ma najnowsze aktualizacje oprogramowania. Niektóre telewizory mogą mieć problemy z wyświetlaniem obrazu z PS5 na najwyższych ustawieniach.

• Cześć,

Wszystko już było sprawdzane zawczasu, ale kilkakrotnie próbowałem jeszcze zastosować się do poprzednich rad. Teraz występują pojedyncze migotania, stosunkowo rzadko. Zobaczymy co będzie dalej.

Wielkie dzięki za pomoc,

Pozdrwiam😊

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 1 day ago
4,671 Posts