Forum Discussion

rutus2009's avatar
2 years ago

Pad od xbox wariuje

Witam, zakupiłem Ea fc 24 i od samego początku nie mogę zagrać meczu. Gram na oficjalnym padzie od Xbox jednak jedyne co mogę zrobić w menu to 2 ruchy w dół i to wszystko. Później pad warjuję i bez ruszania galka , gdy chce zagrać mecz, wykrywa mi 2 podłączone pady, mogę przeskakiwać tylko o 2 pola. Kupiłem nowego pada i dalej to samo. Próbowałem zagrać na kablu lub w ustawieniach komputera usunąć resztę kontrolerów lecz wszystko na marne. Bardzo proszę o pomoc, bo chciałbym wreszcie zagrać.

17 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @rutus2009 

Dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków. 

Prześlij nam proszę plik DxDiag w momencie kiedy kontroler będzie podłączony do komputera poprzez kabel. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag

Dodatkowo, dla potwierdzenia - Twoja platforma na której kupiłeś grę to EA app, zgadza się? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @rutus2009 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag. 

Czy został on wykonany w czasie kiedy kontroler był podłączony pod port USB komputera? 

Z tego co widzę to kontroler nie jest na liście podłączonych urządzeń do komputera. 

W pliku DxDiag brakuje również informacji na temat sterownika karty graficznej. 

Card name: NVIDIA GeForce GTX 1650

Driver Date/Size: Unknown, 0 bytes
    WHQL Logo'd: n/a
    WHQL Date Stamp: n/a

Najnowszy sterownik dla Twojej karty graficznej pobierzesz stąd

Jeśli posiadasz takie informacje powiedz nam jeszcze proszę w jaką płytę główną wyposażony jest Twój komputer. Plik DxDiag zawiera jedynie System Manufacturer: PRIMINFO, co jest niewystarczające do identyfikacji tego podzespołu. 

Miej również na uwadze, że procesor w który wyposażony jest Twój komputer jest poniżej minimalnych wymagań gry. 

• MegaSzczip999's avatar
    MegaSzczip999
    Rising Novice
    10 months ago

Cześć,

również mam problem w FC 24, uruchamiając grę pad sam sobie przeskakuje po menu. Odinstalowywałem i zainstalowałem grę od nowa. Usunąłem i dodałem od nowa kontroler Xbox. Mogę wysłać e-mailowo filmik. Proszę o pomoc. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 6 months ago