Forum Discussion

Overr1's avatar
2 years ago
Solved

[PC] EA anticheat błąd 117 aktywne programy do oszukiwania

Witam pobralem na nowo fc 24 lecz nie moge uruchomic gry poniewaz wyskakuje mi blad 117 jest tam napisane ze posiadam jakies programy do oszukiwania lecz na starym komputerze dzialalo mi wszystko poprawnie robilem juz wszystko z waszych porad reinstalowalem gre itp reinstalowalem sterowniki nawet formatowalem komputer zeby upewnic sie ze nie mam jakiegos programu o jakim nie mialem pojecia a dalej gra sie nie odpala bardzo prosze o pomoc 

• Aplikacja byla zaintalowana kiedy odinstalowalem opliakcje od sterowania diodami oraz aplikacje do zmiany DPI myszki gra zaczela poprawnie sie uruchamiac oraz prawidlowo pracuje gdyby ktos mial podobny problem do mojego moze rowniez zrobic reinstal windowsa wraz z usunieciem wszysytkich aplikacji z dysku poniewaz aplikacje do sluchawek myszek itp wlasnie sa uznawane za programy do oszustw mozna smialo odsylac ludzi do mojego watku mam nadzieje ze komus w przyszlosci pomoge pozdrawiam serdecznie 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za Twoje zgłoszenie @Overr1 . 

Czy na Twoim komputerze zainstalowane jest oprogramowanie do sterowania LED-ami? Mogą to być diody w klawiaturze, lub podzespołach komputera. W niektórych przypadkach to właśnie te programy powodowały problem. Sprawdź również czy problem będzie pojawiał się jeśli uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

• posiadam ledy w klawiaturze oraz myszce ale wczesniej nie mialem z tym problemu zmienilem tylko klawiature ale mimo ze zostala odlaczona gra dalej sie nie uruchamia 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Overr1 

Dzięki za odpowiedź.

Bardziej chodzi tutaj o samą aplikację do sterowania tymi diodami, niż samo urządzenie 🙂

Czy posiadasz aplikację która nimi steruje?

• Aplikacja byla zaintalowana kiedy odinstalowalem opliakcje od sterowania diodami oraz aplikacje do zmiany DPI myszki gra zaczela poprawnie sie uruchamiac oraz prawidlowo pracuje gdyby ktos mial podobny problem do mojego moze rowniez zrobic reinstal windowsa wraz z usunieciem wszysytkich aplikacji z dysku poniewaz aplikacje do sluchawek myszek itp wlasnie sa uznawane za programy do oszustw mozna smialo odsylac ludzi do mojego watku mam nadzieje ze komus w przyszlosci pomoge pozdrawiam serdecznie 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Ekstra, dzięki za potwierdzenie @Overr1 🙂

Oznaczyłem Twój post jako rozwiązanie i poprawiłem nieco tytuł tego wątku, żeby lepiej opisywał problem. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,641 PostsLatest Activity: 2 days ago