Forum Discussion

8db8db977225c0c's avatar
2 years ago

Piłkarze stoją jak kołki

Hej, czy to jest normalne w tej grze, że piłkarze stoją jak kołki i nie podejmują żadnych działań? Nie oczekuje, żeby sami grali i odbierali piłkę, no ale w większości przypadków czuje się jakbym grał 1v11, bo jedynie gracz którym steruję podejmuje jakieś akcje. AI po prostu stoją i nawet jak piłka przelatuje 50cm obok to oni stoją i patrzą XD w obronie też masakra bo piłkarze uciekają od piłki i nawet jak próbuje grać wszystkimi na raz i zmieniam się między nimi to zazwyczaj każdy z nich jest w tak kiepskiej pozycji, że ciężko jest cokolwiek zrobić. Samo zmienianie się między piłkarzami jest mega cięzkie, zazwyczaj znacznik jest na totalnie nieoptymalnym graczu i trzeba się zmieniać po kilka razy L1 żeby się zmienić na tego, który faktycznie może coś zmienić w danej akcji. Zmienianie prawą gałką to już w ogóle męczarnia, bo jest mega niedokładne. W ataku z kolei jak chcę szybko poprowadzić akcje to wybieganie drugim zawodnikiem nie działa, albo działa tak, że do podania wybiega jakiś gracz po drugiej stronie boiska, a nie ten najbliżej do którego można podać piłkę. Ci z kolei którzy stoją i czekają na podania robią to za plecami przeciwników, chowając się co z kolei uniemożliwia zagranie do nich piłki. Ogólnie AI to jest totalna klapa w tej grze, dawno takiej lipy nie było. Skład mam raczej ok, 87 overall.  

8 Replies

• @8db8db977225c0c4 Wy też macie bugi że bardzo często piłka jest tuż przed zawodnikiem a on i tak biegnie w miejscu i powoli się przemieszcza do piłki przez co bardzo łatwo ją trace
  • Radzio_Piotrus's avatar
    Radzio_Piotrus
    2 years ago

w ogóle to jest jakiś matrix , ja się wślizguję i ledwo czasem trafiam w tą piłkę często przelatując jakby dosłownie o milimetr od piłkarza , wszelkie próby odbioru też jak by obok, AI w squad battles z odległości 5 metrów od zawodnika wślizguje się centralnie w piłkę i robi to tak szybko jakby nagle motorek w duppie dostał , ja nawet jak zareaguje to oczywiście zanim zawodnik zareaguje pomimo wychylenia drążka pada to już nie zdąże. Komuś z programistów chyba stopniowanie w algorytmach sie poje.......na nowicjuszu grają jakby z przedszkola a wystarczy przełączyć na zawodowca i kurna rakiety w * , to co jest na trybie ultimate ? prędkości nadddźwiękowe ??? 

chcieli wprowadzić hypermotiion ale zrobili z tego parodie gry w piłke  

• ta gra to żenada , już ku... nawet w je... squad battles cieżko się gra drużyna zawodnicy 87 okolo i tryb zawodowca oznacza, że twoi ruszają sie jak muchy, wszyscy zawodnicy mają tak powolne zbieranie się, że AI przeciwnika zdązy wstać i mnie wyprzedzić, o zmianach w miare szybko kierunku biegu nawet nie mówie, a strzały w niebo z 5 mętrów to norma ,  mam ochote ro... tego pie... xboxa  

• @8db8db977225c0c4 FC 24 to nie jest gra sportowa to jest jak NFS, o wiele gorsi i słabsi zawodnicy doganiają lepszych i z nimi wygrywają... Nie ważne jak grasz, ważne jak algorytm zadziała.
  • Mam dokładnie tak samo jak wy. Smutne to jest i frustrujące na maxa bo mam cały czas wrażenie że to nie umiejętności gracza decydują o tym kto wygra ale zupełnie inne czynniki. Moi gracze wyposażenie obecnie w betonowe buciki są w stanie wygrać 2 na 10 meczy eliminacji podczas gdy w fifie 23 wygrywałem ich średnio 5/10 albo wygrywałem sobie na luzie cztery i resztę oddawałem. Cały czas mam nadzieję że to się kiedyś zmieni…

• @8db8db977225c0c4 zrypali coś w niedziele ,piłkarze nie są agresywni w obronie i w ataku nie da się przed tym bronić bo ja jeszcze piłkę przechwycę ale co z tego jak potem mój piłkarz stoi przygarbiony i drepta w miejscu i żadne guziki nie działają przez dwie sekundy i wtedy w takie piłki wbiega rywal
  • darzad1981's avatar
    darzad1981
    2 years ago

Z roku na rok jest coraz gorzej. Co nowsza edycja to zamiast poprawy rozgrywki jest jej pogorszenie. Ta edycja jest pod tym względem najgorsza. Ktoś kto lubi piłkę zobaczy od razu, że tak gra nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Zero konstruowania akcji tylko bieganie skrzydłem i podanie w pole karne. To jest po prostu symulator biegania. Co raz bardziej widać także skok na kasę ze strony EA. Gra się staje coraz mocniej pay to win. Co chwila wychodzą nowe karty w zadaniach itp. Jak nie ikona do zrobienia to bohater lub co innego i tak co chwila. Jak chcesz mieć skład na czasie i grać w wyższych ligach to musisz kupować pointsy aby zdobyć wymienne paczki i coś zarobić. Gram od edycji 18 i nikt mi nie wmówi że jest inaczej. Pazerność ze strony producenta jest coraz większa. 

• Ja mam tak samo i jeszcze w ogole sprintów nie moge uzywac. Dawno temu to zglaszalem i 0 poprawy. Dodatkowo pilkarze nie stosuja sie do zadnych wytycznych. Odechciewa sie grac i zal wydanych pieniedzy

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,616 PostsLatest Activity: 13 hours ago