Forum Discussion
Dzięki za odpowiedź @TTVKopniak
Funkcja ta jest swego rodzaju skrótem, który możesz dodać do menu kontekstowego, nie mniej na niektórych komputerach ta funkcja jest niemożliwa.
Aby ustawić domyślną kartę graficzną dla gry musisz postępować wedle instrukcji które są nieco niżej pod:
Jak tworzyć ustawienia Optimus dla nowego programu?
- Otwórz Panel sterowania NVIDIA
- Wybierz "Zarządzaj ustawieniami 3D"
- Wybierz zakładkę "Ustawienia programu"
- Kliknij w przycisk "Dodaj"
- Przeglądaj i wybierz plik wykonywalny aplikacji, dla której chcesz utworzyć profil.
- Wybierz preferowany procesor graficzny do korzystania z menu rozwijanego
jestem po zagraniu kwalifikacji do ut champions, niestety ustawienia niv nie pomogly tak jak gra nie byla plynna tak dalej nie jest, zcinki są bardzo zauważalne (w trybie kariery podczas rozgrywania meczow nie mam takich problemów tylko ultimate team)
- EA_Kuba11 months ago
Community Manager
Hej @TTVKopniak
Sprawdź proszę w takim razie czy zauważysz poprawę po zastosowaniu dodatkowych wskazówek od @Avalayya z poradnika odnośnie optymalizacji ustawień.
Ustawienia EA SPORTS FC™ 25 dla kart NVIDIA - pierwsze ustawienia test - Answer HQ
- 10 months ago
ustawilem tak jak bylo pokazane, gra dalej lapie niestety scinki, w innych grach takiego problemu nie mam, wystepuje to tylko w fc 25 w ultimate team
- EA_Kuba10 months ago
Community Manager
Hej @TTVKopniak
Zauważyłem też, że do Twojego laptopa podłączony jest monitor.
Sprawdź proszę czy ścinki będą pojawiały się jeśli odłączysz dodatkowy monitor i będziesz grać na tym od laptopa.
- 10 months ago
tak wystepuja.
- 10 months ago
Czy są jeszcze jakieś sposoby na rozwiązanie problemu? Może zobaczyć czy jakaś aktualizacja w grze by pomogła? Czy może pójść i dać komputer na reklamacje?
- 10 months ago
podesle nowy dxdiag
- 10 months ago
Czy mógłbym dostać odpowiedz?????
- EA_Kuba10 months ago
Community Manager
Hej @TTVKopniak
Wybacz późną odpowiedź.
Miej jednak na uwadze, że forum AHQ to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. Jeśli chcesz porozmawiać z doradcą EA skontaktuj się z nami poprzez czat.
Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ
Zakładając, że dedykowana karta wykorzystywana jest w momencie uruchomienia gry, sprawdźmy jak będzie działać jeśli domyślnym akceleratorem graficznym będzie Twoja dedykowana karta graficzna.
Odpowiednią opcję znajdziesz w zarządzaniu ustawieniami 3D. Zmien preferowany procesor graficzny z zintegrowanej karty na dedykowaną kartę i uruchom ponownie komputer.
Dodatkowo sprawdź również czy problem będzie pojawiał się kiedy uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu.
- 10 months ago
tak, niezmiennie gra dalej lapie scinki
- 9 months ago
Mam ten sam problem, nic nie pomoga. Probowalem wszystkiego i nic
- 9 months ago
Czyli mam rozumieć że gra za 300zł nie będzie mi dobrze chodzić mimo dobrych parametrów komputera? Naprawdę nie da się zoptymalizować tej gry tak aby gracze PC nie musieli kombinować i szukać rozwiązań w ustawieniach komputera? Nie każdy się na tym zna kupując grę oczekuje się tego że się ją włącza i po prostu gra a można jedynie ustawienia graficzne w grze zmienić aby było płynniej. Czy tak trudno jest przesłać ten problem do osób które rzeczywiście mogłyby rozwiązać problem? Nie tylko ja mam takie problemy ale inni też.
- 9 months ago@TTVKopniak Mam to samo ścina mi. W * gdzieś czytałem że 3 albo 4 grudnia ma być aktualizacja ale ile w tym prawdy
- 8 months ago@TTVKopniak to jest twoja pierwsza fifa w zyciu jest to nic nowego nie zminnie co rok to samo
- 8 months ago
Nie, w poprzednich latach grałem na konsoli, teraz zdecydowalem sie na zakup gry na komputerze
About FC 24
Recent Discussions
- 13 days ago
- 14 days ago
- 14 days ago