Forum Discussion

m1entu5's avatar
2 years ago

podwójne konto na webapp

Cześć,

mam problem z kontami z web app. Do końca fify 23 grałem na PC. EAFC kupiłem na PS5. Na webappie mam teraz dwa konta PC i PS5. Problem jest taki że wszystkie nagrody czy z zadań fify 23 czy teraz z eventu twitcha otrzymuję na PC (nie mam gry na tej platformie). Nie jest to kwestia pierwszej platformy na którą zaloguję się po odebraniu nagrody. Paczki z Prime docierają normalnie na PS5. Czy istnieje szansa na usunięcie konta PC i przeniesienie nagród na PS5? Dodam że support nie jest pomocny, przez zbugowany czat nie mogłem odpisać na ich wiadomości, kontakt mailowy polega na ciągłym powielaniu pytań przez kolejnych pracowników supportu bez odpowiedzi lub konkretów.

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @m1entu5 

W kwestii zadań za poprzednią edycję przechodzą one tylko w ramach tej samej platformy. Grając na platformie PC, nagrody otrzymałbyś jeśli kontynuowałbyś grę na tej platformie. Nagród tych nie można niestety przenieść pomiędzy platformami. 

Odnośnie nagród za oglądanie transmisji na Twitch to prawidłowo trafiają one na Twoje konto na PlayStation 5. Aplikacja Web app/Companion app, nie jest traktowana jako oddzielna platforma. Jeśli hipotetycznie grałbyś zarówno na PC jak i na PlayStation, mógłbyś wybrać na której z platform odebrać nagrody poprzez zalogowanie się bezpośrednio do gry i UT na jednej z dwóch platform. 

Nie ma możliwości usunięcia Twojego klubu w EAS FC 24 na platformie PC. 

https://www.ea.com/games/ea-sports-fc/fc-pro/deep-dive-viewership-and-in-game-rewards

• @EA_Kuba Hej,
    problem w tym że nie miałem opcji wyboru platformy na odebranie nagrody. Przy amazonie rzeczywiście nagrody trafiły na platformę na którą się zalogowałem jako pierwszą. Przy twitchu nagrody automatycznie trafiły na konto PC. Rozumiem że nie ma możliwości ukończenia zadań w grze - połączenia konta z twitchem zarówno na PC jak i na PS5? Oglądając transmisję nagrody znowu trafiły na PC pomimo zalogowanej platformy PS5.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @m1entu5 

Dla ścisłości: 

@m1entu5  napisał/a:
    @EA_Kuba Hej,
    Przy twitchu nagrody automatycznie trafiły na konto PC. 

Rozumiem, że nagrody odebrałeś wedle tych kroków:

Jak odebrać dropy na Twitchu?

1. Przejdź na stronę dropów na Twitchu i odszukaj dropy, które chcesz odebrać.
      • Dropy mogą się też pojawiać w trakcie transmisji.
    2. Przeczytaj instrukcje w sekcji Jak zdobyć drop, by dowiedzieć się, co musisz zrobić.
    3. Przewiń zawartość ekranu w dół do sekcji Połączenie i upewnij się, że obok widnieje napis Połączono.
      • Jeśli tak nie jest, kliknij przycisk Połącz i postępuj zgodnie z poleceniami.
    4. Po spełnieniu wymagań wybierz dropy i kliknij przycisk Odbierz teraz.

I następnie zalogowałeś się do UT na swojej konsoli, by nagrody odebrać?

• Dokładnie tak zrobiłem, dodam że zadania w grze za połączenie konta także nie widnieją jako ukończone na PS5.

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 9 days ago
4,670 Posts