Forum Discussion

DziedMaroz's avatar
2 years ago

Problem podczas Instalacji EA FC 24 na konsoli XBOX ONE X

Kupiłem gre EA FC 24 w wersji XBOX Series X / XBOX One na płycie Blue-Ray. Pomimo wielu prób gra nie jest instalowana po włożeniu płyty do napędu konsoli.

Po włożeniu płyty konsola wykrywa poprawnie że użyta płyta zawiera grę , niestety pomimo to instalacja gry nie rozpoczyna się.

Problem dotyczy kosoli XBOX ONE X i występuje dla tej konkretnej gry. Instalacja innych gier na mojej konsoli przebiega poprawnie.

W jakim sposób mogę rozwiązać problem z uruchomieniem instalacji?

Dodam tylko że zakupiłem wersję pudełkowa ponieważ identyczny problem występuje przy próbie instalacji wersji cyfrowej zakupionej w Microsoft Store.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @DziedMaroz 

Sprawdź proszę czy opisany przez Ciebie problem będzie pojawiał się na nowo utworzonym koncie Xbox na konsoli. 

• Witam,

Założyłem nowe konto dla konsoli XBOX oraz wylogowałem mojego starego użytkownika. Po włożeniu płyty z grą do napędu słyszę że że napęd pracuje. Na głównym panelu pojawia się kafelek tak jak widać na załączonym obrazku. Mimo to gra nie jest automatycznie instalowana nie jest również możliwe wymuszenie instalacji z płyty.

Dla porównania przed chwila zainstalowałem poprawnie z płyty posiadaną przeze mnie grę FIFA 19, bez jakichkolwiek problemów.

Pozdrawiam

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 8 days ago